AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş:

- "HDP'lilerin yaptığı iş terör örgütüne yardım ve yataklık yapmaktır. Milletin alın teriyle, milletin anasının ak sütü gibi helal oylarıyla seçilmiş kişi bu millete ihanet etme hakkına sahip değildir. Kimse bunlara izin vermez. Seçimle gelenlerin suç işleme hakkı yoktur"

Google Haberlere Abone ol
AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş:

KAYSERİ (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "HDP'lilerin yaptığı iş terör örgütüne yardım ve yataklık yapmaktır. Milletin alın teriyle, milletin anasının ak sütü gibi helal oylarıyla seçilmiş kişi bu millete ihanet etme hakkına sahip değildir. Kimse bunlara izin vermez. Seçimle gelenlerin suç işleme hakkı yoktur." dedi.

Elitaş, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı'nda gerçekleştirilen divan toplantısında yaptığı konuşmada, başkanlık sisteminin Türkiye'ye uygun bir yönetim biçimi olduğunu savundu.

Türkiye'deki geçmiş siyasilerin de başkanlık sistemini benimsediğini belirten Elitaş, "Eğer Cumhurbaşkanı halk tarafından seçilirse, sistem fiilen yarı başkanlık sistemi olmuştur. Bunun hiç itiraz edilen tarafı yok. Literatürdeki, bilim çevrelerindeki esas, genel kabul görmüş ilke budur. 2014 yılında Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan halk tarafından Cumhurbaşkanı seçildiğinden sonra Türkiye'nin yönetim yapısı değişmiştir. Biz başkanlık sisteminin Türkiye için daha iyi olduğunu, daha uygun olduğunu sürekli olarak ifade etmeye çalışıyoruz." diye konuştu.

Mustafa Elitaş, referandum için milletten korkulmaması ve milletin kararına saygı duyulması gerektiğini vurgulayarak, şunları söyledi:

"15 Temmuz'da bu millet, 'bu ülkenin sahibi benim' dedi. Bundan önce hani 'dağdaki çobanla şunun oyu bir mi' diyenler, 15 Temmuz'da neredeydi bilmiyorum ama 15 Temmuz'da onların 'göbeğini kaşıyan adam' dedikleri, 'bidon kafalı adam' dedikleri, Türkiye Cumhuriyeti'ni kurtaran ikinci kurtuluş savaşını veren bu yüce milletti. Onların hor gördükleri insanlar demokrasiye, vatanına, bayrağına sahip çıktı. Onun için anayasa değişikliğinde hiç kimse milletten korkmasın. 'Millet yanlış karar verir' demesin. Millet en doğru kararı vereceğini, Türkiye'nin bekası ve geleceği için ne yapması gerektiğini 15 Temmuz gecesi gösterdi. Ey Kılıçdaroğlu, ey CHP halkın iradesinden korkma."

- "Millet ne karar veriyorsa başımız tacıdır"

Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" sözünü hatırlatan Elitaş, konuşmasına şöyle devam etti:

"Yani Atatürk'ün kurduğu parti diye söyleyen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı'na diyorum ki milletten korkma çünkü egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. O ne derse o olur. Gel, anayasa değişikliğinin önüne engel çıkarma. 'Anayasayı değiştirirseniz Türkiye bölünür' iddiasıyla milleti korkutmaya çalışıyorsun ama sadece senin partindeki bir kaç elit kimseyi korkutabilirsin. Bu millet korkmayacağını, bu millet vatanın bölünmez bir bütün olduğunu, bayrağın yere inmeyeceğini, ezanın susmayacağını, 15 Temmuz günü gösterdi. Bu örnek hiç aklından çıkmasın. Çünkü millet, kararlarını yanlış verir düşüncesini o gün bertaraf etti. Bizim arzumuz, milletten korkmayın, milletin kararına saygı duyun. Millet ne karar veriyorsa, başımızın tacıdır çünkü bu ülkenin sahibi 79 milyon Türk milletidir, bundan ötesi yok."

- " HDP'lilerin yaptığı iş terör örgütüne yardım ve yataklık yapmaktır"

Adalet önünde herkesin eşit haklara sahip bulunduğunu belirten Elitaş, HDP'lilerin ifadeye gitmemesi sonrasında gözaltına alınmalarının ise yargısal işlem olduğunu kaydetti.

TBMM'nin mayıs ayında dokunulmazlıkları kaldırdığını anımsatan Mustafa Elitaş, "Sayın Kılıçdaroğlu, savcıya ifade verdi, Sayın Bahçeli savcıya ifade verdi, AK Partili fezlekesi olan milletvekillerinin tamamı savcıya ifade verdi. HDP'nin fezlekesi olan 55 milletvekilinin biri savcıya ifade verdi, 54'ü vermedi. Genel başkanlar her fırsatta, her platformda 'gitmiyoruz ne haliniz varsa görün, ne yaparsanız yapın' dedi. Devlete meydan okuma, devlete kafa tutma halinde bunu göstermeye çalıştı. Biz Meclis olarak dokunulmazlıkları kaldırdık, ondan sonraki süreç yargı sürecidir. Geçen hafta cuma günü yapılan işlem tamamen yargısal faaliyettir." ifadelerini kullandı.

Elitaş, HDP'li milletvekillerinin gözaltına alınmasının ardından, CHP'nin olağanüstü toplantı yaptığına değinerek, bunun millet vicdanını yaralayan ve rahatsız eden bir hareket olduğunu bildirdi.

Herkesin yargı kararına saygı duyması gerektiğini anlatan Mustafa Elitaş, "Esas olan seçimle gelenin seçimle gitmesidir ama hiçbir hak hiçbir temsil yetkisi, hiçbir vekalet terör örgütlerine yardım ve yataklık etme hakkını kimseye vermez. HDP'lilerin yaptığı iş terör örgütüne yardım ve yataklık yapmaktır. Milletin alın teriyle, milletin anasının ak sütü gibi helal oylarıyla seçilmiş kişi bu millete ihanet etme hakkına sahip değildir. Kimse bunlara izin vermez. Seçimle gelenlerin suç işleme hakkı yoktur." değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız ise FETÖ operasyonları kapsamında gözaltına alınan ve tutuklanan bazı kişilerin intihar ettiğine yönelik iddiaları araştırdıklarını açıkladı.

FETÖ'nün örgütteki çözülmeleri önlemek adına intihar etmeye de onay verdiğini iddia eden Yıldız, şunları söyledi:

"Ben bir kez daha oraya kasten veya sehven gönül vermiş vatandaşlarımıza sesleniyorum. FETÖ'nün yaptığı yalnızca bir oyun değil, yalnızca bir darbe girişimi değil, aynı zamanda kutsallarla oynamadır. 'Onlar konuşmasınlar, intiharı düşünsünler' diyor. Kim diyor bunu Pensilvanya'daki bu terörün başındaki kişi söylüyor. Herkes komşusunu, akrabasını bu manada uyarsın. Yalnızca dünyadan bahsetmiyoruz bir ahiretin berbat edilmesinden bahsediyoruz."

Toplantıdan önce Elitaş, milletvekilleri Taner Yıldız, İsmail Tamer, İsmail Emrah Karayel ile yeni il başkanlığı binasını da gezerek, bilgi aldı.

Yorumlar