AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hotar:

- "Bu vatan toprakları çok zor şartlar altında milletimizin kanıyla, canıyla, gözyaşıyla karış karış kazanıldı. O tarihten bugüne değişmeyen en önemli şey ise milletimizin ülkesine olan sevgisi ve birlik ruhudur"

Google Haberlere Abone ol
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hotar:

ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, vatan topraklarının çok zor şartlar altında milletin kanıyla, canıyla, gözyaşıyla karış karış kazanıldığını, o tarihten bugüne değişmeyen en önemli şeyin ise milletin ülkesine olan sevgisi ve birlik ruhu olduğunu ifade etti.

Hotar, İzmir'in kurtuluş yıl dönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, 9 Eylül tarihinin yalnızca İzmir'in kurtuluşa erdiği bir gün değil, aynı zamanda tüm vatanın bağımsızlığa kavuştuğu, son derece gurur verici ve önemli bir gün olduğunu belirtti.

Aziz milletin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde bütün vatan sathında başlattığı kurtuluş mücadelesi destanının, 9 Eylül 1922'de İzmir'in işgalden kurtarılmasıyla sona erdiğini anımsatan Hotar, şöyle devam etti:

"Bu anlamda İzmir'deki bağımsızlık mücadelesiyle tarihin akışı değişmiş, Cumhuriyetimizin kuruluşunun başlangıç tarihi olmuştur. Bu vatan toprakları çok zor şartlar altında milletimizin kanıyla, canıyla, gözyaşıyla karış karış kazanıldı. O tarihten bugüne değişmeyen en önemli şey ise milletimizin ülkesine olan sevgisi ve birlik ruhudur. Terör belasını da aziz milletimizin birliktelik ruhu ile bu topraklardan defedeceğiz."

Hotar, İzmir milletvekili olmaktan gurur duyduğunu belirterek, bu vesileyle İzmir'i işgalden kurtararak vatanın kurtuluşu için canını ortaya koyan İstiklal Savaşı kahramanlarını ve şehitlerini şükranla andığını kaydetti.

Yorumlar