AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ataş: (2)

- "Sayın Davutoğlu, 27 Ağustos 2014 tarihinden 22 Mayıs 2016 tarihine kadarki süreçte, 20 ay 25 günlük süreyi de çok başarılı çalışmalara imza atmak suretiyle görevini tamamlamış olacak" - "Kongre için 6 bin davetiye basıldı, Türkiye genelinden 81 ilimizden planladığımız otobüs sayısı bin 300'e yaklaştı" - Arena Spor Salonu'na, bugüne kadar partinin genel başkanlığını yapmış Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile 3. Genel Başkan adayı Binali Yıldırım'ın fotoğrafları asıldı - Kongrenin ana teması olan "Kutlu yürüyüşe devam" yazılı pankartlar ile "Durmadan 100 yıla", "Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet" yazılı pankartlar da dikkati çekti

Google Haberlere Abone ol
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ataş: (2)

ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, AK Parti 2. Olağanüstü Büyük Kongresi ile ilgili "Sayın Davutoğlu, 27 Ağustos 2014 tarihinden 22 Mayıs 2016 tarihine kadarki süreçte, 20 ay 25 günlük süreyi de çok başarılı çalışmalara imza atmak suretiyle görevini tamamlamış olacak" dedi.

Ataş, AK Parti 2. Olağanüstü Büyük Kongre komisyon üyelerinin katılımıyla kongrenin yapılacağı Arena Spor Salonu'nda AK Partili milletvekilleri ve parti teşkilatının katılımıyla basın toplantısı düzenledi.

Kongre hazırlıklarının hızlı bir şekilde devam ettiğini, salondaki hazırlıkların yüzde 80 seviyesinde tamamlandığını belirten Ataş, 5 Mayıs'ta AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 2. Olağanüstü Büyük Kongre çağrısı üzerine partide çalışmaların başladığını söyledi.

Ataş, 6 alt çalışma grubu oluşturulduğunu, bu gruplarda 50'ye yakın milletvekiliyle, kadın ve gençlik kollarından ekiplerin görev aldığını kaydederek, "6 bin davetiye basıldı ve tüm sivil toplum örgütlerimize, sendikalara, siyasi partilere, yabancı misyon şefleriyle büyükelçiliklerimize bu davetiyeler gönderildi." diye konuştu.

Delege kartlarının basıldığını ve bunlarla ilgili davetiyelerin kuruluşundan beri görev yapan il başkanlarına, 22., 23., 24. ve 25. dönem milletvekili olup, şu anda aktif milletvekili olmayanlara gönderildiğini dile getiren Ataş, ayrıca belediye başkanları ve il başkanlarıyla, teşkilatların tüm kademelerinin de kongreye davet edildiğini belirtti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ataş, "Türkiye genelinden 81 ilimizden planladığımız otobüs sayısı bin 15'di. Ancak illerden yoğun talep gelmesi üzerine bu sayı bin 300'e yaklaşmış vaziyette." dedi.

Sürekli kongreye katılımla ilgili taleplerin arttığını bildiren Ataş, 40 ile 50 binin üzerinde teşkilat mensubunun kongreye iştirak edeceğini ifade etti.

- "Bin 470 delegenin teveccühüyle 3. Genel Başkan olarak tarihe geçecek"

Ataş, coşkulu bir kongre yapmayı planladıklarına işaret ederek, dün yeni AK Parti Genel Başkan adayı Binali Yıldırım'ın kamuoyuyla paylaşıldığını hatırlattı.

800'e yakın parti kademelerinde görev yapan yönetici pozisyonundakilerle gerçekleşen istişare toplantıları sonucunda değerlendirmelerin yapıldığını aktaran Ataş, bunun sonucunda ismi genel başkanlığa aday gösterilen Binali Yıldırım'a da tebriklerini iletti.

Ataş, pazar günkü kongrede bin 470 delegenin teveccühüyle Yıldırım'ın, AK Parti 3. Genel Başkan'ı olarak tarihe geçeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Kurucu Genel Başkan olarak AK Parti'de 13 yıl 13 gün görev yaptığını anımsatan Ataş, şunları kaydetti:

"Sayın Davutoğlu, 27 Ağustos 2014 tarihinden 22 Mayıs 2016 tarihine kadarki süreçte 20 ay 25 günlük süreyi de çok başarılı çalışmalara imza atmak suretiyle görevini tamamlamış olacak.

Partimizde yeni bir süreç başlayacak, bu süreçte de Binali Yıldırım bakanımızın, genel başkan ve başbakan olarak AK Parti'nin 14 yıllık iktidar sürecinde başarılı çalışmalara imza atan bir siyasi parti olarak, bundan sonraki süreçte de bu başarılı çalışmaları sürdüreceğiz. 2023 ile 2053 hedeflerini giden bu kutlu yolculukta hep birlikte çalışmalarımızı devam ettireceğimize inanıyoruz."

- Kongre günü bin 100 kişi çalışacak

Ataş, AK Parti'nin hizmetin adresi olduğunu vurgulayarak, bu geleneğin Binali Yıldırım ile devam ettirileceğini, terör meselesinin kökünün kazınacağı konusunda kararlılığın sürdürüleceğini bildirdi.

Kongreye delegelerin katılımları noktasında tüm tedbirlerin alındığını ve bugünden itibaren de kartların AK Parti Genel Merkezinde dağıtılmaya başlandığını belirten Ataş, önceki kongrelerde salona sığmayanlar için kurulan çadırların iki katı kadar büyük kapasiteli çadırların kurulduğunu söyledi.

Ataş, kongre günü salon içinde ve dışında bin 100 civarında görevlinin çalışacağını sözlerine ekledi.

- "Kutlu yürüyüşe devam" yazılı pankartlar asıldı

Pazar günkü kongrenin yapılacağı Arena Spor Salonu'na, bugüne kadar partinin genel başkanlığını yapmış Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile 3. Genel Başkan adayı Binali Yıldırım'ın fotoğrafları asıldı.

Salonda AK Parti 2. Olağanüstü Büyük Kongresi'nin ana teması olan "Kutlu yürüyüşe devam" yazılı pankartlar ile "Durmadan 100 yıla", "Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet" yazılı pankartlar da dikkati çekti.

Önceki kongrelerde olduğu gibi bu kongrede de engelli vatandaşlar için platform da hazırlandı.

(Bitti)

Yorumlar