AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ataş: (1)

- "Tamamen seçimlerin yapılabileceği, sayın genel başkanımızın konuşmasının ardından, genel başkan adayımızın konuşması ve arkasından seçimlere geçileceği bir kongre olacak" - "(11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kongreye katılması) Davet gönderildi. Yurt dışındaydı, bugün döneceğini biliyoruz. Davetiyeyi elden gönderdik ve sayın genel başkan adayımız, belki genel başkanımız da kendilerini arayarak ayrıca davet edecekler"

Google Haberlere Abone ol
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ataş: (1)

ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, AK Parti 2. Olağanüstü Büyük Kongresi ile ilgili, "Tamamen seçimlerin yapılabileceği, sayın genel başkanımızın konuşmasının ardından, genel başkan adayımızın konuşması ve arkasından seçimlere geçileceği bir kongre olacak." dedi.

Ataş, AK Parti 2. Olağanüstü Büyük Kongre komisyon üyelerinin katılımıyla kongrenin yapılacağı Arena Spor Salonu'nda AK Partili milletvekilleri ve parti teşkilatının katılımıyla düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Pazar günü yapılacak kongrenin öncekilerden farklı olup olmayacağına ilişkin soru üzerine Ataş, "Olağanüstü alınmış bir karar, gündemleri biraz daha farklı. Tamamen seçimlerin yapılabileceği, sayın genel başkanımızın konuşmasının ardından, genel başkan adayımızın konuşması ve arkasından seçimlere geçileceği bir kongre olacak." ifadesini kullandı.

Olağanüstü kongrelerin gündemlerinin önceden belirlenip, ilan edildiğini kaydeden Ataş, sadece belirlenen gündemin müzakere edileceğini söyledi.

Ataş, ilave bir gündem maddesi olmadığı için ne ilan edilmişse, ne duyurulduysa sadece o gündem maddelerinin görüşüleceğini, Genel Başkan Ahmet Davutoğlu ve Genel Başkan adayı Binali Yıldırım'ın konuşması sonrasında direkt seçimlere geçileceği bilgisini paylaştı.

Kongrede saat 15.00-16.00 gibi oylamaların tamamlanacağını, oylamanın iki tur şeklinde yapılacağını dile getiren Ataş, şöyle devam etti:

"Önce sayın genel başkan adayımızın seçimiyle ilgili oylama yapılacak, arkasından da o sonuçlandıktan sonra partinin diğer yönetim organlarıyla ilgili oylamalar yapılacak. Bunların sayımı, dökümü belki zaman alacak kısım ama netice itibarıyla saat 16.00 gibi bunların tamamlanacağını ümit ediyoruz."

Ataş, bir soru üzerine HDP'ye davet gönderilmediğini de söyledi.

- "Ankara girişlerinden itibaren tedbirler alındı"

Ataş, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e davet gönderilip, gönderilmediğine ilişkin soru üzerine, "Davet gönderildi. Yurt dışındaydı, bugün döneceğini biliyoruz. Davetiyeyi elden gönderdik ve sayın genel başkan adayımız, belki genel başkanımız da kendilerini arayarak ayrıca davet edecekler." dedi.

Güvenlik tedbirleriyle ilgili soruya Ataş, güvenlik güçleriyle yaptıkları görüşmelerde şehir girişlerinden itibaren hatta Türkiye'nin her ilinden otobüslerin hareket etmeden önce aranması şeklinde güvenlik tedbirlerinin alınacağını anlattı.

Ataş, "Ankara girişlerinden itibaren de muhtelif noktalarda bu tür tedbirler alınmıştır, bunlar yerine getirilecektir." diye konuştu.

"Yabancı konuklardan gelecek var mı?" sorusuna Ataş, "Yurt dışından zaman darlığı münasebetiyle herhangi bir misafir davetimiz olmadı. Ancak yurt içindeki büyükelçileri ve misyon şeflerini davet ettik. Onlar misafirlerimizdir, zannediyorum davetimize icabet edecekler diye düşünüyoruz. Birkaç büyükelçiliğe gönderilmedi." diye konuştu.

(Sürecek)

Yorumlar