AK Parti Gençlik Kolları Gelişim Kampı

- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Yıldırım: (4) - "Çocuklarımız geleceğe daha iyi hazırlansın diye o halis duygularla yardım eden, himmet eden, kurban bağışlayan, burs veren, dinini diyanetini öğrensin diyen okullarına gönderen temiz, masum vatandaşlarımızla bizim işimiz yok. Onlar bizim başımızın üstündedir. Bizim derdimiz bunların bu güzel duygularını sömürerek, dini duygularımızı istismar ederek, hainlerle, Türkiye düşmanlarıyla iş birliği yapan FETÖ terör örgütüyledir" - "Artık top, tüfek, tank değil, bilgi iş görüyor. Güç bilgidir. Onun için bilgi toplumu olma yolunda çok daha büyük gayret göstermemiz gerekiyor" - "(Gençlere hitaben) Dar alanda oynanan oyunlar, kısır düşünceler, boş tartışmalardan daima uzak durun. Bu ülke sabırla sizin yetişmenizi, emaneti devralmanızı bekliyor"

Google Haberlere Abone ol
AK Parti Gençlik Kolları Gelişim Kampı

ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "Çocuklarımız geleceğe daha iyi hazırlansın diye o halis duygularla yardım eden, himmet eden, kurban bağışlayan, burs veren, dinini, diyanetini öğrensin diyen okullarına gönderen temiz, masum vatandaşlarımızla bizim işimiz yok. Onlar bizim başımızın üstündedir. Bizim derdimiz bunların bu güzel duygularını sömürerek, dini duygularımızı istismar ederek, hainlerle, Türkiye düşmanlarıyla iş birliği yapan FETÖ terör örgütüyledir." dedi.

Başbakan Yıldırım, Kızılcahamam ilçesinde bir otelde düzenlenen AK Parti Gençlik Kolları Gelişim Kampı'nda yaptığı konuşmada, gençlere seslendi.

Gençlerden, bir yandan millete hizmet etmelerini, milletin dertlerini, sorunlarını çözmelerini, diğer yandan da vesayet odaklarını temizlemelerini isteyen Yıldırım, "Artık hiçbir şey olmaz demeyin. Çünkü bu topraklar çok dinamik, bu bölge üzerinde hesabı olanlar çok. O yüzden uyanık olmak mecburiyetindeyiz. Her an her şeye hazır olarak hedeflerimizden zerre kadar sapmadan, yorulmadan yolumuza devam edeceğiz." diye konuştu.

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin geride kaldığını ve 15 Temmuz'un doğurduğu kötü sonuçlardan süratle kurtulmak gerektiğini vurgulayan Başbakan Yıldırım, bunun için yoğun bir şekilde çalıştıklarını bildirdi.

- "Bizim hedefimiz ihanet edenlerle, bizim derdimiz hainlerle"

FETÖ'nün amacına ulaşamamasının ardından işi Bölücü Terör Örgütü'ne (BETÖ) devrettiğini anlatan Yıldırım, "FETÖ 15 Temmuz'dan önce başarılı olamadığı için BETÖ'ye dedi ki 'bizim işler ters gitti, bize bir el atın. Siz terör faaliyetlerini artırın, biz size ne istiyorsanız yapacağız." ifadesini kullandı.

Başbakan Binali Yıldırım, konuşmasına şöyle devam etti:

"Ey bacılarım, kardeşlerim verdiğiniz himmet paraları terör olarak dönüyor, terörün insanları öldüren kaynağı olarak dönüyor. Artık bırakın bu hainlerin peşinden gitmeyi. Cumhurbaşkanımız bunları üçe ayırıyor. İbadet edenler, ticaret edenler ve ihanet edenler. Bizim hedefimiz ihanet edenlerle, bizim derdimiz hainlerle, bizim derdimiz sizin ibadet diye verdiğiniz o paraları, oraya buraya peşkeş çekip ticaret adı altında millete doğrultanlardan hesap sormak. Yoksa dişinden tırnağından artırmış, çocuklarımız, gençlerimiz geleceğe daha iyi hazırlansın diye o halis duygularla yardım eden, himmet eden, kurban bağışlayan, burs veren, dinini diyanetini öğrensin diyen okullarına gönderen temiz, masum vatandaşlarımızla bizim işimiz yok. Onlar bizim başımızın üstündedir. Bizim derdiğimiz bunların bu güzel duygularını sömürerek, dini duygularımızı istismar ederek, hainlerle, Türkiye düşmanlarıyla iş birliği yapan FETÖ terör örgütüyledir. Onun için bize hiç kimse siz masum insanlarla uğraşıyorsunuz demesin."

- "Hiç kimse bize ders vermeye kalkmasın"

FETÖ'nün kapalı bir örgüt olduğunu, bu nedenle de örgütteki ilişkileri ortaya çıkartmanın çok kolay olmayacağını vurgulayan Yıldırım, "En yakınınızda olabilir. Damarlarınızın içerindeki mikroptur bunlar. Bu mikropları tek tek bulup çıkartacağız, vücudumuzu temizleyeceğiz. Bunun için hiç kimse bize ders vermeye kalkmasın. Dostlarımız darbeyi bir kenara bıraktılar, 'ama bunları fazla hırpalamayın'… Kardeşim yaşananları gördün mü, bu milletin halini gördün mü, çocukların halini gördün mü?" dedi.

Başbakan Yıldırım, AK Parti'nin gençler için seçilme yaşının düşürülmesi başta olmak üzere, çok şeyler yaptığını anımsatarak, üniversiteye girişteki kat sayı engelini ve üniversite harcını birinci öğretimde tamamen kaldırdıklarını belirtti.

Bütün illerde üniversite açıldığını, üniversiteye girişteki haksızlığı sona erdirdiklerini, katsayı zulmünü bitirdiklerini ifade eden Yıldırım, üniversite öğrencileri ve gençlere verilen destekleri anlattı.

Gençlere, "Eğer Türkiye'yi geleceğin en önemli güçlerinden biri haline getirmek istiyorsak, bunun yolu teknolojiden, bilgiye sahip olmaktan geçiyor. Bilgiye sahip olan, bilgiyi üreten, bilgiyi kullanan ülkeler bir adım öne geçiyor. Artık top, tüfek, tank değil bilgi iş görüyor. Güç bilgidir. Onun için bilgi toplumu olma yolunda çok daha büyük gayret göstermemiz gerekiyor." diye seslenen Başbakan Yıldırım, hükümet olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da gençlerin önünü açmaya devam edeceklerini vurguladı.

- "Sabırla koruk üzüm olur"

Türkiye'yi bilgi toplumuna dönüştürecek her projeye destek vereceklerine işaret eden Yıldırım, "Kendinizi geliştirirken diğer yandan da siyasete aktif katılımlarınızı devam ettirmenizi istiyorum. Bilimde de siyasette de tarihte de sosyal ilişkilerde de iletişime açık, donanım sahibi gençler olarak yetişmeniz biçim çok önemli. Ancak hayatın en önemli gerçeklerinden birinin sabır olduğunu unutmayın. Sabırla koruk üzüm olur. Sadece hissiyatla, sadece duygularınızla değil, bilim çağında aklınızla mukayese gücünüzle, analiz yeteneğinizle kabiliyetinizi artırarak var olmaya devam edebilirsiniz. Dar alanda oynanan oyunlar, kısır düşünceler, boş tartışmalardan daima uzak durun. Bu ülke sabırla sizin yetişmenizi, emaneti devralmanızı bekliyor. Sizden öncekiler birçok yanlışla yüzleşti, sayısız yanlışlarla sınandılar, sizin ve sizden sonraki nesillerin bu tür yanlışlarla sınanmaması için var gücümüzle çalışıyoruz. Artık Türkiye'de kaybolan yıllar, kayıp nesiller olmasın diye uğraşıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Programa Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin de katıldı.

Başbakan Binali Yıldırım konuşmasını tamamlamasının ardından, Kızılcahamam Belediye Başkanlığı'nı ziyaret etti.

Ziyaret basına kapalı olarak gerçekleşti.

(Bitti)

Yorumlar