AGİT Çatışmaları Önleme Merkezi Direktörü Peszko Tacikistan'da

-Peszko, Tacikistan Dışişleri Bakanı Sirojiddin Aslov ile bir araya geldi

Google Haberlere Abone ol
AGİT Çatışmaları Önleme Merkezi Direktörü Peszko Tacikistan'da

TAŞKENT (AA) - Tacikistan Dışişleri Bakanı Sirojiddin Aslov, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Çatışmaları Önleme Merkezi Direktörü Büyükelçi Marcel Peszko ve beraberindeki heyet ile görüştü.

Tacikistan Dışişleri Bakanlığı Basın Bürosu'ndan yapılan açıklamaya göre, görüşme sırasında Aslov ve Peszko, Tacikistan ile AGİT arasındaki iş birliğini ve tarafları ilgilendiren güncel ve bölgesel meseleleri gözden geçirdi.

Görüşmede, taraflar arasında askeri-siyasi, ekonomik, çevre ve insani meselelerde iş birliğiyle gerçekleştirilen ortak projelerin hayata geçirilmesine ilişkin konularda fikir alışverişinde bulunuldu. Taraflar, ayrıca yarın Duşanbe'de başlayacak Tacikistan-AGİT Grubu 10. Toplantısı gündemine ilişkin detaylı görüşmeler yaptı.

Görüşmede, AGİT'in Tacikistan Bürosu Temsilcisi Büyükelçi Markus Müller de hazır bulundu.

Yarın Duşanbe'de AGİT Sekretaryası, AGİT Çatışmaları Önleme Merkezi, AGİT'in Tacikistan'daki Bürosu ve Tacikistan Dışişleri Bakanlığı iş birliğinde düzenlenecek "AGİT'in Tacikistan'daki rolü" konulu Tacikistan-AGİT Çalışma Grubu 10. Toplantısı'nda, AGİT'in ülkedeki faaliyeti değerlendirilecek ve 2017'ye ilişkin öncelikler ile iş birliği perspektifleri gözden geçirilecek.

Şubat 1994'te Tacikistan'da faaliyete başlayan AGİT'in, ülkenin Hojand, Kulyab, Korgantepe, Garm ve Şaartuz şehirlerinde 5 alan ofisi bulunuyor.

Yorumlar