Afganistan'da TİKA’dan askeri üniversiteye içme suyu

- TİKA, yıllardır su sıkıntısı çeken Kabil’deki Marşal Fahim askeri üniversitesine su kuyusu açtı, su deposu ve şadırvan kurdu

Google Haberlere Abone ol
Afganistan'da TİKA’dan askeri üniversiteye içme suyu

KABİL (AA) – Türkiye İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Afganistan’ın başkenti Kabil’de bulunan ve yıllardan beri su sıkıntısı çeken Marşal Fahim askeri üniversitesinde su kuyusu açtı, su deposu ve şadırvan kurdu.

Marşal Fahim askeri üniversitesinde düzenlenen törene Afganistan’daki Türk Gücü Komutanı Tümgeneral Mehmet Cahit Bakır, TİKA Kabil Koordinatörü Süleyman Şahin, Marşal Fahim Askeri Üniversitesi Komutanı Celenderşah Behnam ve çok sayıda davetli katıldı.

TİKA Kabil Koordinatörü Şahin, 2 bin 500 öğrencinin okuduğu üniversitede yıllardır öğrencilerin içme suyu sıkıntısı yaşadığını dile getirerek, üniversiteye su kuyusu, su deposu ve öğrencilerin abdest alabileceği şadırvanı hediye etiklerini söyledi.

Marşal Fahim Askeri Üniversitesi Komutanı Behnam de “Bizim üniversitede çok ciddi su sıkıntımız vardı. Geçen 3 yılda defalarca Savunma Bakanlığından talepte bulunduk ancak burada su kuyusu vurulursa su çıkmaz yanıtını aldık. TİKA ise 3 günde burada su kuyusu açtı ve su ihtiyacımız giderilmiş oldu. 2 bin 500 öğrencimiz su çıkması için hatim indirdi.” dedi.

Behnam, Türkiye’nin Afgan ordusunun kuruluşundan beri Afgan askeri eğitim kurumlarına önemli yardımlarda bulunduğunu da vurguladı.

Marşal Fahim askeri üniversitesi 4 yıl önce İngiltere tarafından imar edilmişti.

Yorumlar