Adli yıl açılışı

- İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Doğru: - "Silahlı kuvvetlerimize, yargıya, devletin diğer organlarına sızmış kendilerine belli meslekleri kılıf olarak giydirmiş teröristler, özünde ülkemizi parçalamayı hedefleyen kanlı bir darbe girişiminde bulundular"

Google Haberlere Abone ol
Adli yıl açılışı

İZMİR (AA) - İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Doğru, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin, "Silahlı kuvvetlerimize, yargıya, devletin diğer organlarına sızmış kendilerine belli meslekleri kılıf olarak giydirmiş teröristler, özünde ülkemizi parçalamayı hedefleyen kanlı bir darbe girişiminde bulundular." dedi.

Bayraklı ilçesindeki İzmir Adalet Sarayı'nda düzenlenen adli yıl açılış töreninde konuşan Doğru, yargı mensupları olarak farklı görevlerde bulunmalarına rağmen, hukukun üstünlüğünü benimsediklerini belirterek, hak ve adalet kavramının hayata geçirilmesi için çaba gösteren meslek insanları olduklarını ifade etti.

Doğru, bu ilkeleri benimsememiş, bir ideoloji, grup ile kişinin emir ve talimatlarına göre davranan, karar veren insanların hukukçu, hakim, savcı sıfatını hak etmediğini bildiklerini vurgulayarak, ülkenin 15 Temmuz'da acı bir tecrübe yaşadığına dikkati çekti.

Doğru, "Silahlı kuvvetlerimize, yargıya, devletin diğer organlarına sızmış kendilerine belli meslekleri kılıf olarak giydirmiş teröristler özünde ülkemizi parçalamayı hedefleyen kanlı bir darbe girişiminde bulundular. Hukuk ve demokrasiye sahip çıkan bu ülkenin kahraman evlatları bunu müsaade etmediler. Birlik ve dayanışma ruhu ülkemize egemen oldu ve arkasından adli süreç başladı. Bu gizli ve sinsi terör örgütü örgüt mensuplarının tesbiti ve yargılanması işlemleri hassas adalet terazisinde, evrensel hukuk ilkeleri çerçevesinde yürütülecektir. Arınmış ve yenilenmiş devletimiz daha güçlü bir şekilde varlığını sürdürecektir." diye konuştu.

İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan da hiçbir hukukçu ve aklı başında hiçbir makul kişinin darbeyi desteklemeyeceğini belirterek, "Yapılmaya çalışılan darbe ülkemizin bütünlüğüne, cumhuriyetimize, demokrasimize ve aslen her birimizin siyasi iradesine yöneliktir. Çok farklı siyasi düşüncelerde olabilir, farklı siyasi partileri destekleyebiliriz. Zaten çok partili rejimin amacı bu, farklı kararlarla ortak akılda buluşmaktır. Ancak hiçbir kişi ya da örgüt hiçbir vatandaşımızın iradesine ipotek koyamaz. Darbe hiçbir hukuk kuralı ve adalet anlayışı ile bağdaşmaz, bağdaşamaz." ifadelerini kullandı.

Törene, İzmir Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı İbrahim Korkmaz, İzmir Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Turhan Eğlenoğlu, başsavcıvekilleri, hakim, savcı ve idari personel katıldı.

Yorumlar