ADD'nin 27 Mayıs paylaşımına sert tepki!

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Atatürkçü Düşünce Derneği'nin dün 27 Mayıs ile ilgili yaptığı paylaşıma sert tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
ADD'nin 27 Mayıs paylaşımına sert tepki!

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ yaptığı açıklamada, "ADD, darbeci bir zihniyete sahip olduğunu, darbeyi ve darbecileri kutsayarak ortaya koymuştur" ifadesini kullandı. 

Bozdağ şunları söyledi:

ADD'NİN PAYLAŞIMI HAKKINDA

Darbeyi yapanlar en büyük ihaneti Atatürk ve hatırasına yapmışlardır. Atatürk'ü istismar etmekten çekinmemişlerdir. Türk milleti darbeleri ve darbecileri tarihe gömmüştür. 60 sonrası darbeler başarılı oldu ama 15 Temmuz'da darbe hevesindekiler yenildi.

İNCE'NİN TRT AÇIKLAMALARI

Sayın İnce efelenerek, kabadayılık yaparak jkendine bir yer edinmeye çalışıyor. Bu yanlıştır, TRT'yi hedef gösteriyor. Bundan güç alanlar TRT aracına saldırdılar. Bu söylemlerden etkilenen kendini bilmezler daha büyük olaylara imza atabilirler. Herkes daha dikkatli olmalı. TRT olunca diğer medya kuruluşları sustu. Başka bir medya kuruluşuna saldırı olsa yeri göğü inletirler. Bunlar daha gelmeden medyanın sesini kısmaya çalışıyorlar. Böyle kışkırtmalarla milletin evlatlarına suç işletmesinler.

FETÖ ELEBAŞININ İADESİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA

Sayın İnce'nin sözleri gerçekleri yansıtmıyor. Daha önce ABC denen bir gazetenin haberinden bahsediyor. Açıklıkla ifade etmek lazım, evrakları ABD ile Türkiye arasındaki ikili anlaşmaya uygun şekilde gönderdik. Anlaşmaya tek tek riayet edilmiştir, tek bir yanlış yoktur. Aramızdaki anlaşmaya göre gönderiyoruz, adalet bakanlığı bu konuda uzmandır. Muharrem Bey de, yanındakiler de bunu bilmezler. Hayatlarında bir tane iade dosyası görmemişlerdir. Avukatları da bir tane iade dosyası görmemiştir. Türkiye'den gönderilen evraklar üzerinden delil tartışması yapıyorlar. Başka ülkelerin iade taleplerinde bile daha güçlü deliller yoktur. ABD buna rağmen direniyor. Türkiye'nin talebini adli makama göndermesi lazım.

Emin Çölaşan'ın eşi Tansel Çölaşan yönetimindeki Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) meşru hükümete karşı yapılmış olan ve sonunda Adnan Menderes'in idam edildiği 27 Mayıs Darbesi'ni öven skandal sözlere imza atmıştı. 

add 27 mayısadd 27 mayıs

Demokrasiye darbe vuran askerleri "anayasa ve hukuk dışına çıkmış bir siyasal iktidara karşı direnme hakkını kullandı" sözleriyle aklamaya çalıştı.

Muharrem İnce'ye de destek veren ADD, İnce'nin seçim çalışmalarında aktif bir rol üstleniyor.

Yorumlar

selim kılıçtaroğlu atatürkcüleri tasfiye etti onu ne diye yazmaz bu add