Adana'da kapkaç şüphelisi 5 kişi yakalandı

- Akrabalarını ziyarete giden bir kadının elindeki cüzdanı alıp kaçtığı öne sürülen zanlı ve kaçmasına yardım ettiği iddia edilen 4 arkadaşı yakalandı

Google Haberlere Abone ol
Adana'da kapkaç şüphelisi 5 kişi yakalandı

ADANA (AA) - Adana'da bir kadının cüzdanının kapkaç yöntemiyle çalınmasıyla ilgili 5 şüpheli gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, merkez Yüreğir ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde Fatma Kaplan (35), akrabalarını ziyaret etmek için yolda yaya olarak ilerlediği sırada yanına bir kişi yaklaştı.

Şüpheli, kadının elindeki cüzdanı alıp olay yerinden kaçtı. Kadının yardım istemesi üzerine çevredekiler durumu polise bildirdi.

Olay yerine gelen polis ekipleri, Kaplan'dan şüphelinin eşkal bilgisini aldı. Ekipler yaptıkları araştırmayla, şüphelinin, içinde 50 lira ile bazı kimliklerin bulunduğu cüzdanı alıp yaya olarak olay yerinden kaçtıktan sonra, bir otomobile binerek uzaklaştığını belirledi.

Güvenlik güçleri, şüphelinin içinde bulunduğu otomobili olay yerinin yakınındaki Başak Mahallesi'nde buldu. Ekipler, bölgede yaptığı araştırma sonucu 5 şüpheliyi yakalayarak emniyet müdürlüğüne götürdü.

Olayı gerçekleştirdiği öne sürülen Ali Ç. (18) ile onun kaçmasına yardım ettiği iddia edilen M.A. (16), M.Y. (17), Hasan Ç. (20) ve Vedat A. (26), emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Şüphelilerden Ali Ç'nin hırsızlık ve kapkaçtan 7, Hasan Ç. ve M.Y'nin hırsızlıktan 3, M.A'nın ise hırsızlıktan 30'a yakın suç kaydının bulunduğu öğrenildi.

Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgusunun ardından nöbetçi mahkemeye gönderilen zanlılardan Ali Ç. tutuklandı, diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yorumlar