ABD askeri Irak'ta "savaş dışı hizmet sırasında" hayatını kaybetti

WASHINGTON (AA) – Doğal Kararlılık Operasyonları Birleşik Görev Gücü (CJTF-OIR), Amerikalı bir askerin Irak’ta savaş dışı hizmet sırasında yaralanması sonucu...

Google Haberlere Abone ol
ABD askeri Irak'ta "savaş dışı hizmet sırasında" hayatını kaybetti

WASHINGTON (AA) – Doğal Kararlılık Operasyonları Birleşik Görev Gücü (CJTF-OIR), Amerikalı bir askerin Irak’ta savaş dışı hizmet sırasında yaralanması sonucu hayatını kaybettiğini bildirdi.

Amerika öncülüğünde DAEŞ’e karşı mücadele kapsamında kurulan Görev Gücü, ölen Amerikalı askere ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Hayatını kaybeden askerin kimlik bilgileri ve nasıl öldüğüne dair henüz bir açıklama yapılmazken, askerin “savaş dışı hizmette yaralanması sonucu” öldüğü kaydedildi.

Geçen hafta ise, DAEŞ ile mücadele operasyonları kapsamında Irak'ta bulunan bir ABD askerinin, terör örgütü DAEŞ üyelerinin açtığı ateşte öldüğü belirtilmişti.

Ocak ayında ABD Savunma Bakanlığı tarafından sunulan rapora göre, Irak’ta savaş dışı hizmet halindeyken dokuz Amerikalı asker ölmüştü. DAEŞ’le mücadele kapsamında şimdiye kadar üç Amerikalı asker ise hayatını kaybetti.

Yorumlar