3. Açık Balkan Wushu Şampiyonası

- Balkan Wushu Federasyonu Başkanı Çapoğlu: - ''Bu şampiyona sporcuların yıl boyunca disiplinli bir şekilde çalışmalarının meyvelerini topladığı yer. Ayrıca sporcular kendini gösterme fırsatı buluyorlar''

Google Haberlere Abone ol
3. Açık Balkan Wushu Şampiyonası

EDİRNE (AA) - Balkan Wushu Federasyonu tarafından düzenlenen 3. Açık Balkan Wushu Şampiyonası Edirne'de sürüyor.

Mimar Sinan Spor Salonu'nda düzenlenen şampiyonayı izleyen Balkan Wushu Federasyonu Başkanı Muhammet Çapoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, wushunun zihinsel ve bedensel gelişim açısından çok yararlı bir spor dalı olduğunu belirtti.

Şampiyonanın çok güzel geçtiğini, sporcuların dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele ettiğini ifade eden Çapoğlu, ''Bu şampiyona sporcuların yıl boyunca disiplinli bir şekilde çalışmalarının meyvelerini topladığı yer. Ayrıca sporcular kendini gösterme fırsatı buluyorlar. Başarılı sporcular uluslararası müsabakalara kadar yükseliyor. Ülkemizin bayrağını göndere çekmek, İstiklal Marşı'nı yurt dışında söylemek bize gurur veriyor.'' diye konuştu.

Dünyada 600 milyona yakın kişinin wushu sporu yaptığını anlatan Çapoğlu, Türkiye'de de yaklaşık 100 bin kişinin bu sporla ilgilendiğini aktardı.

Wushu'nin yüksek disiplin isteyen bir spor olduğunu vurgulayan Çapoğlu, ''Ahlak seviyesinin de yüksek olması gerekiyor. Bunu yapan insanın, toplumda sıkıntılı işlerle ve yerlerle pek alakası olmuyor. Zamanını sporla geçirdiği için. İnsanı olgunlaştırdığını da söyleyebiliriz.'' ifadelerini kullandı.

Yorumlar