"22. Geleneksel Engelliler Yaz Kampı" açıldı

- Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Ersoy: - "Reformcu yönetim anlayışına her geçen gün yenilerini ekleyerek, engelli vatandaşların toplumun saygın bireyleri olarak, rahat ve huzur içinde yaşayabilmelerini temin etmeye gayret gösteriyoruz"

Google Haberlere Abone ol
"22. Geleneksel Engelliler Yaz Kampı" açıldı

İSTANBUL (AA) - 22. Geleneksel Engelliler Yaz Kampı, Florya Engelliler Merkezinde açıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Engelliler Haftası kapsamında düzenlenen kampın açılışında yaptığı konuşmada, engelli meselesinin herkesin sorunu olduğunu söyledi.

Bunun sadece engelli tanımı içinde olan vatandaşların sorunu olmadığını ifade eden Ersoy, engellilerin de sağlıklı bireyler gibi her şeyi yapabildiğini kaydetti.

Ersoy, 14 yıllık AK Parti iktidarları döneminde bu anlamda atılan önemli adımlara, belediyelerin ve sivil toplum kuruluşlarının, tesisleri ve faaliyetleriyle yardımcı olduğunu anlattı.

Reformcu yönetim anlayışına her geçen gün yenilerini ekleyerek, engelli vatandaşların toplumun saygın bireyleri olarak, rahat ve huzur içinde yaşayabilmelerini temin etmeye gayret gösterdiklerini kaydeden Ersoy, "Bugüne kadar yaptığımız gerek maddi gerek manevi anlamdaki hizmetlerimizin yanında hükümetimizin, devletin şefkatli ve merhametli elinin toplumun her dezavantajlı kesimine en iyi şekilde ulaşabilmesi için gayret göstereceğiz. Politikaların belirlenmesinden, uygulamaların gözetilmesine kadar her vatandaşımıza bir şekilde bu güçlü devletin güçlü elinin dokunabilmesi için elimizden gelen gayreti bundan sonra da göstermeye devam edeceğiz." diye konuştu.

- İstanbul'a iki yeni merkez

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Nihat Macit, Florya Engelliler Merkezi'nin 60 bin metrekare alan üzerinde tesis edildiğini belirterek, kampın çağdaş yaşam alanıyla önemli bir merkez olduğunu söyledi.

Kamptaki 55 evde iki engelliyle refakatçılarının kaldığını ifade eden Macit, bugüne kadar 50 bine yakın engellinin tesislerden yararlandığını anlattı.

Yaz kampında 24 saat sıcak su, televizyon, klima, çiçek bahçesi gibi hizmetlerin sunulduğunu belirten Macit, engellilerin hem kamp alanında hem de evlerde istediği konforu yaşadığını aktardı.

Macit, "Bu 55 evde 220 sakini barındırabiliyoruz. Sadece bize bağlı 165 bin engelli kardeşimiz var. Bunları sıraya koyduğumuz zaman bile 4- 5 yılda bir bir sakinimize sıra gelmektedir. Oysa tüm Türkiye'den buraya talep bulunmaktadır. Kadir Topbaş'ın talimatlarıyla engelliler için iki farklı yerde daha modern ve gelişmiş yaz kampı çalışmalarını başlattık. Şile'deki projemizin ihalesini gerçekleştirdik, inşallah önümüzdeki günlerde bu tesisimizin temelini birlikte atarız. Yine Sarıyer'de aynı şekilde... Orasını kamp olarak değerlendireceğiz ve 12 ay hizmet sunacak. Hem Şile'deki hem Sarıyer'deki kamp açıldığında inşallah çok daha kişiye hizmet etmenin mutluluğunu yaşayacağız." bilgisini verdi.

Konuşmaların ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engeliler Müdürlüğüne bağlı engelliler korusu ve mehteran takımı konser verdi. Bazı engelliler de solo eserler seslendirdi.

Çeşitli gösterilerin yapıldığı etkinliğe aileleriyle gelen engelliler, gönüllerince eğlendi. Yaz kampına, Doğu ve Güney Doğu Anadolu bölgelerindeki illerden gelen engelliler de katıldı.

Yorumlar