2016-2017 eğitim ve öğretim dönemi başladı

- Edirne, Kırklareli, Tekirdağ'da 2016-2017 eğitim ve öğretim döneminin başlaması dolayısıyla tören düzenlendi

Google Haberlere Abone ol
2016-2017 eğitim ve öğretim dönemi başladı

EDİRNE/KIRKLARELİ/TEKİRDAĞ (AA) - Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da 2016-2017 eğitim ve öğretim döneminin başlaması dolayısıyla tören düzenlendi.

Edirne'de Atatürk anıtında düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan anıta çelenk sundu.

Kurtuluş İlköğretim Okulu'nda devam eden törene katılan Edirne Valisi Günay Özdemir, sıcakta bekleyen öğrencileri görünce gölgelik alana alınması için talimat vererek ''Protokol gölgede, öğrencileri güneşe almışlar. Öğrencilerimizi mağdur etmemek gerekir.'' dedi.

Eğitim-öğretim yılının heyecanını hep birlikte yaşadıklarını ifade eden Özdemir, çocukların gözlerinden okullarını ne kadar çok özlediklerini anladıklarını vurguladı.

Devlet olarak her yıl okulların kalitesini arttırmak, fiziki şartları iyileştirmek ve çocuklara iyi bir gelecek vermek için tüm imkanları kullandıklarını ifade eden Özdemir, konuşmasına şöyle devam etti:

''Velilerimizin yetiştirdiği bu çocuklar öğretmenleri ve arkadaşlarının da katkısıyla gelecekte ülkemize ve vatanımıza çok büyük katkılar sağlayacaklar. Özellikle Atatürk'ün dediği gibi, öğretmenlerimizden fikri ve vicdanı hür nesiller yetiştirmesini istiyoruz. Kendi düşüncesi olmayan, başkalarının fikirleriyle hareket eden nesiller yetiştirdiğimiz zaman başımıza neler geleceğini 15 Temmuz'da gördük. Öğretmenlerimizden kendi fikri ve düşüncesi olan, aklını başkasına satmayan öğrenciler yetiştirmesini istiyorum.''

Konuşmanın ardından Vali Özdemir, öğrencilere ders kitaplarını dağıttı.

- KIRKLARELİ

Kırklareli'de ise 2016-2017 eğitim ve öğretim yılında 46 bin 681 öğrenci ders başı yaptı.

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2016-2017 eğitim ve öğretim yılının heyecanla başladığını söyledi.

Yeni eğitim-öğretim yılında 46 bin 681 öğrencinin ders başı yaptığını kaydeden Aşım, 15 bin 240 öğretmenin görev yapacağını bildirdi.

Aşım, tüm öğrenci ve öğretmenlere yeni eğitim ve öğretim yılında başarılar dileyerek, Kırklareli'nin eğitim öğretimde başarısını arttırmak için gece gündüz demeden çalıştıklarını sözlerine ekledi.

- TEKİRDAĞ

Süleymanpaşa Ticaret Borsası İlkokulu'nda düzenlenen tören Mustafa Kemal Atatürk, şehitler, gaziler ve 15 Temmuz şehitleri için yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, törende yaptığı konuşmada, yeni eğitim ve öğretim yılının öğrencilere, velilere, öğretmenlere hayırlı olmasını diledi.

Türkiye'nin 15 Temmuz gecesi hain bir kalkışmayla karşı karşıya kaldığını hatırlatan Vali Ceylan, ancak milli iradeye ve demokrasiye sahip çıkan Türkiye Cumhuriyeti'nin fedakar insanlarının bu girişimi püskürterek, gerçekten hem dünyaya hem de bu hainlere gereken dersi verdiklerini kaydetti.

Vali Ceylan, şunları söyledi:

"Anlamlı olan bu hareketin inşallah gelecek nesillerimizin içinde demokrasinin, milli iradenin özümsenmesi açısından ne kadar önemli olduğunu vurgulamak istiyorum. Bizler hazır bir şekilde hiçbir sınıfımızda öğretmen eksikliği olmadan, öğrencilerimizin yetişmesine katkı sağlamak için hazır bir şekilde bu eğitim öğretim yılını başlatıyoruz. Önemli olan bundan sonrasıdır. Tekirdağ’da öğretmen ihtiyacımız yok, dersliklerdeki öğrenci sayımız, Türkiye ortalamasına göre oldukça iyi durumdadır."

İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler ise kentte 475 kurumda 8 bin 512 öğretmen ve 165 bin 199 öğrenciyle yeni eğitim ve öğretim yılına başladıklarını aktardı.

Konuşmaların ardından Vali Ceylan ve İşler, ilk ders zilini çaldı.

Yorumlar