19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'na doğru

- KKTC Başbakanı Özgürgün: - "19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı KKTC'de ana vatan Türkiye ile aynı duygu birliğiyle kutlanıyor"

Google Haberlere Abone ol
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'na doğru

LEFKOŞA (AA) - KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın KKTC'de ana vatan Türkiye ile aynı duygu birliğiyle kutlandığını bildirdi.

Özgürgün, yayımladığı mesajında, 19 Mayıs’ın Türkiye Cumhuriyeti tarihinde önemli bir dönüm noktası olduğunu belirterek, Türkiye'nin bugün sahip olduğu birçok zenginliğini, Atatürk’ün o yıllarda başlattığı zorlu mücadeleler sonucu kurduğu çağdaş ve demokratik devlet yapısı ve gösterdiği ilkeler ışığında elde ettiğini ifade etti.

Özgürgün, mesajında şunları kaydetti:

"19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, KKTC'de ana vatan Türkiye ile aynı duygu birliğiyle kutlanıyor. Yarınımızın teminatı olan gençlerimizin geleceklerine umutla bakabilmeleri ve dünya gençleriyle eşit haklardan yararlanarak hiçbir şekilde engellenmemeleri adına üzerimize düşeni yapmaktayız. Bugün ve gelecekte daha refah, dünya standartları düzeyinde ve dünya medeniyetleriyle bütünleşmiş bir yaşam için gençlerimize her türlü destek ve güvenceyi sunmak ve onların en iyi şekilde yetişmesine katkı koymak en büyük önceliğimizdir. Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, canıyla, kanıyla Milli Mücadele’ye emek vermiş olan herkesi rahmet ve minnetle anar, daha refah, umut ve güzelliklerle dolu bir gelecek dileğiyle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten duygularımla kutlarım."

Yorumlar