19 Eylül Gaziler Günü

- CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun, 19 Eylül Gaziler Günü ile Atatürk'ün Ordu'ya gelişinin 92. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı

Google Haberlere Abone ol
19 Eylül Gaziler Günü

ORDU (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, 19 Eylül Gaziler Günü ile Atatürk'ün Ordu’ya gelişinin 92. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Torun, Atatürk’ün Ordu’ya gelişinin 92. yıl dönümüne ilişkin mesajında, milletlerin tarihlerinde çok önemli günler olduğu gibi şehirlerin tarihlerinde de önemli günler olduğunu belirterek, 19 Eylül'ün de Ordu tarihinin en önemli, en anlamlı günü olduğunu ifade etti.

Cumhuriyetin kurucusu, Ulu Önder ve ebedi Başkomutanlarının Ordu'ya gelişinin 92. yıl dönümünü onurla ve kıvançla kutladıklarını kaydeden Torun, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Onun önderliğinde kazanılan Kurtuluş Savaşı kurduğu cumhuriyet ile taçlanmıştır. 'En büyük eserim' dediği ve bizlere emanet ettiği laik Türkiye Cumhuriyeti, onun ilke ve devrimlerinin ışığında sonsuza kadar yaşayacaktır. Bugün Cumhuriyetimize, birliğimize ve bütünlüğümüze yapılan tüm saldırılar yine onun ilke ve devrimleriyle bertaraf edilecektir. En büyük manevi gücümüz Ulu Önderimizin bağımsızlığa ve barışa olan inancıdır. 19 Eylül 1924'te Ordu'da onu karşılayan halkımızın yaşadığı coşkuyu bugün bizler aynı heyecanla ve kıvançla yaşıyor, Onun aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz."

Torun, TBMM'de Atatürk'e mareşallik rütbesi ile gazilik unvanı verilişinin 95. yıl dönümünü de kutlayarak, şunları kaydetti:

"Bu toprakları vatan yapmak, kutsal vatan topraklarının bölünmez bütünlüğünü korumak için canlarını hiçe sayan gazilerimiz, vatanın ve Türk milletinin en büyük güvencesidir. Gücünü şanlı tarihinden alan Türk milleti yine söz konusu vatan olduğunda gözünü hiç kırpmadan canını ortaya koyacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle Mustafa Kemal'in askerleri olarak, Sakarya Meydan Muharebesinden sonra gazilik unvanı alan Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi rahmetle ve şükranla anıyor, gazilik onurunu taşıyan tüm gazilerimizi saygıyla selamlıyor, bu anlamlı günlerini kutluyorum."

Yorumlar