14. İslam Başkentleri ve Kentleri Teşkilatı Konferansı

- Ankara Büyükşehir Belediyesi, konferans çerçevesinde düzenlenen "Belediye Hizmetleri" temalı yarışmada birinci oldu

Google Haberlere Abone ol
14. İslam Başkentleri ve Kentleri Teşkilatı Konferansı

RABAT (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi, 14.İslam Başkentleri ve Kentleri Teşkilatı (OICC) konferansında "Belediye Hizmetleri" temalı yarışmada birinci oldu.

İslam İşbirliği Teşkilatına (İİT) bağlı OICC ile Rabat Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde düzenlenen ve üç gün devam edecek olan konferans Fas'ın başkenti Rabat'ta başladı.

Konferansın açılışında konuşan Fas Başbakanı Abdulilah Benkirane, İslam başkentleri ve kentlerinin olumlu bir imaj vermesi gerektiğini belirterek, şehirlerin temizliği ve aile hizmetlerinin iyileştirilmesinin sadece devletin ve belediyelerin değil vatandaşların da görevi olduğunu hatırlattı.

Açılışın ardından Rabat Belediye Başkanı Muhammed es-Sadiki ile OICC Genel Sekreteri Abdullah el-Kadı, "Şehirde Aile Hayatı" projesi kapsamında düzenlenen "Belediye Hizmetleri" temalı yarışmada Ankara Büyükşehir Belediyesinin birinciliği kazandığını açıkladı.

Belediye adına ödülü Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Ramazan Kabasakal'ın teslim aldığı aktarıldı.

Mekke merkezli olarak 1980 yılında kurulan, dünyadan 141 başkent ve şehrin üye olduğu OICC'nin Türkiye'deki üyeleri arasında İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Kayseri, Gaziantep, Edirne, Şanlıurfa, Mersin ve Konya bulunuyor.

Yorumlar