1 Eylül Dünya Barış Günü

- Sivil toplum örgütlerince düzenlenen barış günü etkinliğinde metrelerce uzunluktaki beyaz örtünün üzerine barış içeren sözler yazıldı

Google Haberlere Abone ol
1 Eylül Dünya Barış Günü

MUĞLA (AA) - Bodrum ilçesinde, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, 30 metre uzunluğundaki beyaz örtünün üzerine barış içeren sözler yazıldı.

Bodrum ilçesinde sivil toplum örgütleri tarafından, "Demokrasi ve barış istiyoruz" isimli etkinlik düzenlendi. Bodrum Neyzen Tevfik Caddesi'nde toplanan yaklaşık 200 kişi, ellerinde "özgürlük", "barış", ''kardeşlik" yazılı dövizler ile yaklaşık 30 metre uzunluğunda beyaz bir örtü taşıdı.

Daha sonra Barış Meydanı'na ulaşan grubu burada vatandaşlar karşıladı. Yere serilen örtüye çocuklar başta olmak üzere vatandaşlar barışı simgeleyen ifadeler yazdı.

Burada grup adına konuşan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Bodrum Şubesi Temsilcisi Şahabettin Doğan, Türkiye'nin son bir yıldır zor günler yaşadığını söyledi.

Türkiye'nin üzerinde oyunlar oynandığını belirten Doğan, "Ülkemiz üzerinde oynanan oyunlara karşı, ülkemizin Suriye'nin bir benzeri haline getirilmek istenmesine karşı tüm demokratik güçleri, siyasi partileri seslerini barıştan yana yükseltmeye çağırıyoruz." diye konuştu.

Doğan, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla bir kez daha "Savaşa hayır, barış hemen şimdi diyoruz" dediklerini söyledi.

Açıklamanın ardından meydanda bir müzik grubu tarafından barışa ilişkin şarkılar seslendirildi.

Yorumlar