"1. Çocuk İnovasyon Zirvesi" yapıldı

- Zirveye inovasyon şiiri ve akıl küpü gösterisiyle katılan Etiyopyalı Muhammed ve Abdullah kardeşler, 10 bin liralık inovasyon ödülünün sahibi oldu

Google Haberlere Abone ol
"1. Çocuk İnovasyon Zirvesi" yapıldı

İSTANBUL (AA) - Bu yıl birincisi düzenlenen "Çocuk İnovasyon Zirvesi" kapsamında verilen 10 bin liralık inovasyon ödülünün sahibi, Etiyopyalı Muhammed ve Abdullah kardeşler oldu.

Elvan Grubu'ndan yapılan açıklamaya göre, Bahçelievler Kaymakamlığı'nın öncülüğünde, ülkenin inovasyon tarihi açısından önemli bir adım daha atılarak ilk kez Çocuk İnovasyon Zirvesi düzenlendi.

Ayrıca, zirve kapsamında Elvan Grubu'nun kurucusu Mustafa Kadiroğlu adına düzenlenen Çocuk İnovasyon Ödülü'nün sahibi de inovasyon şiiri ve akıl küpü gösterisiyle "Herkes inovasyon yapabilir" mesajı veren 8 yaşındaki Etiyopyalı Muhammed ve kardeşi Abdullah oldu.

Etiyopyalı kardeşler, kazandıkları 10 bin liralık ödülle 4 yıldır gidemedikleri ülkelerindeki ailelerini ziyaret edeceklerini belirtti.

Zirveye, gelecek yıl yapılması planlanan uçuşla uzaya çıkacak ilk Türk olmaya hazırlanan Halil Kayıkçı da katıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Elvan Grubu Başkanı Hidayet Kadiroğlu, Mustafa Kadiroğlu Çocuk İnovasyon Ödülü'nü Etiyopyalı kardeşlere verme gerekçelerini şöyle açıkladı:

"Asıl ödüller 2017'de olacak ve sonra geleneksel hale gelecek. Bu yılki sadece bir duyuru ve anons niteliği taşıyor. Öte yandan bu çocuklar 3 dil biliyorlar. Muhammed'in 'Herkes inovasyon yapabilir' mesajı da çok önemliydi. Biz bu süreçle inovasyonun çocukluğuna iniyoruz. Çocukken inovasyon kavramıyla tanışan bireylerle daha inovatif bir toplum ve ekonomi inşa edebileceğimize inanıyoruz."

Yorumlar