Zeybekci, DTÖ toplantısına katıldı

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) Ticaret Politikasından Sorumlu Gayri Resmi Bakanlar Toplantısı’na katıldı.Fransa'nın başkenti Paris'de Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü'nün (OECD) merkezinde gerçekleştirilen...

Google Haberlere Abone ol
Zeybekci, DTÖ toplantısına katıldı

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) Ticaret Politikasından Sorumlu Gayri Resmi Bakanlar Toplantısı’na katıldı.

Fransa'nın başkenti Paris'de Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü'nün (OECD) merkezinde gerçekleştirilen toplantı sonrası konuşan Nihat Zeybekci, ihraç ürünlerinin Avrupa Birliği ülkelerine ulaştırılması ile ilgi komşu ülkelerde yaşanan problemleri DTÖ'nün gündemine getirdiklerini söyledi.

Gerek 2008'deki Bali, gereksede Doha toplantılarından sonra alınmış olan kararların ne aşamada olduğunun görüşüldüğünü söyleyen Zeybekci, ''Tarımda, servislerde, gıdada, tarımsal olmayan diğer gıdalarda ve taşımacılıkta ülkelerin politikalarıyla ilgili genel bir konuşma yapıldı. Şu anda gelinen noktada 3 Aralık 2013'de Bali toplantılarında alınan kararların da artık hayata geçirilmesi ile ilgili sürecin sonuna geliniyor. ''ifadelerini kullandı.

Toplantıda ülkelerin kendi öncelikleri ve beklentilerini dile getirdiğini belirten Ekonomi Bakanı, ''Tarım ve servislerin konuşulmasından önce Türkiye olarak bazı çekincelerimiz var. Son yılbaşından hemen sonra Türkiye yeni taşımacılıkta ihraç ürünlerinin Avrupa Birliği'ne ulaştırılması ile ilgi komşu ülkelerde yaşadığımız problemler vardı. Bulgaristan'la yaşanan problem. Biz bunu DTÖ'nün gündemine taşımış olduk. AB nezdinde bunu dile getirmeye devam edeceğiz. DTÖ'nün de konuyla ilgili hassasiyetleri, prensip kararları var. Prensip kararları doğrultusunda biz bunu gündeme getirdik. Bundan sonra takip etmeye devam edeceğiz.''dedi.

CİHAN

Yorumlar