Yüzde 15 küçülen ısıtma-soğutma sektörü 2014'ten umutlu

Isıtma soğutma sektörünün önde gelen isimlerinden Baymak'ın Genel Müdürü Ender Çolak, sektörün geçen sene yüzde 15 daraldığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Yüzde 15 küçülen ısıtma-soğutma sektörü 2014'ten umutlu

Isıtma soğutma sektörünün önde gelen isimlerinden Baymak'ın Genel Müdürü Ender Çolak, sektörün geçen sene yüzde 15 daraldığını söyledi. Çolak, bu sene büyüme beklediklerini kaydetti.

Yeni ürünleri Magnus ile ilgili bilgi vermek için Swiss Otel’de basın toplantısı düzenleyen Baymak Genel Müdürü Ender Çolak, sektörün genel durumu ile ilgili değerlendirmelerde de bulundu. 2013'ün ısıtma-soğutma sektörü açısından pek iyi geçmediğini ifade eden Çolak, sektörün Ekim, Kasım ve Aralık aylarında yüzde 15’lik daralma yaşadığını dile getirerek, "2013’de bizim sektör için küçülme oldu. Isıtma anlamında yatırımın olmadığı bir dönem oldu. Bütün kaynaklara baktığımızda yüzde 10-15’lik bir daralma söz konusu. Ama 2014’e tam tersi beklentiyle başlıyoruz." dedi. Akademik eğitimlerle de meslek lisesi öğrencileri iş sahibi yapmak istediklerini kaydeden Baymak Genel Müdürü, ilerleyen dönemlerde yeni projelerini paylaşacaklarını söyledi.

20 KATLI BİNALARI BİLE ISITABİLİYOR

Baymak'ın ürünü Hollanda teknolojili yer tipi yoğuşmalı kazan Magnus'un, 7 bar-kazan su çalışma basıncı özelliğiyle 20-23 katlı binaları ısıtabildiği ifade ediliyor. Ender Çolak, mekanik tesisata bağlı olarak gökdelenlerin dahi ısıtılabileceğini belirterek, bin 150 kilowattlık Magnus yoğuşmalı kazan ile her dairesi 100 metrekarelik olan ve her katta 4 dairenin bulunduğu 20 katlı bir binanın ısıtılabileceğini vurguladı.

Çolak, inşa edilen yerler farklılık gösterdiği için kullanıcıların beğenisine hem duvar tipi yoğuşmalı kombi hem de yer tipi yoğuşmalı kazan sunduklarını aktardı. Daha önceki ürünleri Lektus’da yakaladıkları satış oranını Magnus’da da yakalamayı hedeflediklerini aktaran Çolak, yüzde 25 bir satış oranını yakalamayı planladıklarını belirtti.
CİHAN

Yorumlar