Yılın ilk 6 ayında 9 bin 479 otomobil sattı

Mercedes-Benz, yılın ilk 6 ayında 9 bin 479 otomobil satışı gerçekleştirdi. Mercedes-Benz Sprinter, kendi segmentinde elde ettiği yüzde 14,8’lik pazar payı ile tarihinin yarıyıl sonu en yüksek pazar payına ulaştı. Mercedes-Benz Türk, ilk...

Google Haberlere Abone ol
Yılın ilk 6 ayında 9 bin 479 otomobil sattı

Mercedes-Benz, yılın ilk 6 ayında 9 bin 479 otomobil satışı gerçekleştirdi. Mercedes-Benz Sprinter, kendi segmentinde elde ettiği yüzde 14,8’lik pazar payı ile tarihinin yarıyıl sonu en yüksek pazar payına ulaştı. Mercedes-Benz Türk, ilk yarıyılda 6 ton ve üzeri kamyon satışını arttırarak 8 bin 441'e ulaştı.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Mercedes-Benz Türk AŞ Direktörler Kurulu Başkanı Rainer Genes, 2014’ün ilk yarısı için Türkiye otomotiv sektörünü ve Mercedes-Benz Türk’ün satışlarını değerlendirdi. Genes, "Mercedes-Benz Türk olarak her ürün grubumuzda müşteri odaklı yaklaşımımız ile ilklere imza atmaya ve trend oluşturmaya devam ediyoruz. Müşterilerimize tek elden verdiğimiz birinci el satış, finansman, sigorta, ikinci el, takas, servis anlaşmaları ve satış sonrası hizmetlerimizde müşteri memnuniyetini ön planda tutuyor ve başarı çıtamızı her geçen gün daha da yükseltiyoruz." ifadelerini kullandı.

"KUR VE FAİZ ARTIŞI İLE KREDİ SINIRLAMASI ARAÇ FİYATLARINA YANSIDI"

2014 yılının ilk 6 ayına bakıldığında otomobil pazarının yüzde 23 gerilediğini kaydeden Genes, şunları aktardı:

"Kur ve faiz oranlarının artmasının araç fiyatlarına yansımasını takiben Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun uygulamaya aldığı kredi işlemlerine yönelik sınırlamalarının ve ÖTV artışının bu gelişmede önemli rol oynadığını düşünüyoruz. Mercedes-Benz Türk olarak yılın ilk 6 ayında 9 bin 479 adetlik satış gerçekleştirerek geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre satışlarımızı yüzde 15 arttırdık ve premium segmentin 1 numaralı markası olduk. Bu gelişmede bizi destekleyen en önemli etken kuşkusuz ürün portföyümüz oldu. Geçtiğimiz yıl satışa sunduğumuz A-Serisi ve CLA 1,6lt dizel modellerimiz yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Toplam satışlarımızın içerisinde yeni nesil ürünlerimiz olan A, CLA, GLA ve B-Serisi satışları 4 bin 554 adede ulaşarak bu dönemki satışlarımızın yüzde 48’ini oluşturdu. Yenilenen E-Serisi ise 1,6 motoru ile üst segmentte en çok talep gören ürünlerimizden biri oldu. Markamızın teknolojik ve yenilikçi yüzünü simgeleyen S-Serisi de aynı segmentteki rakiplerinin satışlarını ikiye katlamayı başardı. Yeni C-Serisi‘ni ise Mayıs ayından itibaren satışa sunduk ve şimdiden bu segmentin en iddialı ürünü olacağını müşteri geri bildirimlerinden görüyoruz. Bu başarılı sonuçta bir diğer önemli etken ise kuşkusuz sahada müşterilerimize mükemmel bir satış ve satış sonrası deneyimi yaşatmaya odaklanmış profesyonel bayi organizasyonumuzun gayretleridir. Yılın ikinci yarısında benzer bir momentumla en mükemmel müşteri deneyimine odaklanarak satışlarımızı arttırmaya devam edeceğiz."

CİHAN

Yorumlar