Yazılım sektöründen ‘teşviklerin etkinliği artırılsın’ talebi

Yazılım sektöründen teşviklerin etkinliğinin artırılması talebi geldi. Sektörün önde gelen isimlerinden Bilgi Sistemleri Genel Müdürü Bekir Sami Nalbantoğlu, “Devletimizin sektör için çok ciddi teşvik ve destek paketleri var; fakat bunların...

Google Haberlere Abone ol
Yazılım sektöründen ‘teşviklerin etkinliği artırılsın’ talebi

Yazılım sektöründen teşviklerin etkinliğinin artırılması talebi geldi. Sektörün önde gelen isimlerinden Bilgi Sistemleri Genel Müdürü Bekir Sami Nalbantoğlu, “Devletimizin sektör için çok ciddi teşvik ve destek paketleri var; fakat bunların etkinliğini artırabilmek için ek sektörel politikalar geliştirilmesine, teşvik ve desteklerin uygulanabilir bir kurallar zincirine bağlanması gerekmektedir.” dedi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bilgi Teknolojileri Sektör Kurulu Başkanlığı görevini de yürüten Nalbantoğlu, Uyumsoft Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri AŞ’ye yaptığı ziyarette yerli ürün ve hizmet veren firmaların etkinliklerinin artırılması temennisinde bulundu.

Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşabilmesi adına yerli yazılım sektörünün ‘tüketici olmaktan çıkıp net üretici’ konumda olması gerektiğini vurgulayan Nalbantoğlu, şunları söyledi:

“Yerli yazılım firmaları olarak son 25 yılda ciddi bir bilgi birikimi, tecrübe ve kalifiye insan kaynağına sahibiz. Ülkemizin yanı sıra, global pazarlardan aldığımız pazar payının artması noktasında, bilgi teknolojilerinde faaliyet gösteren yerli firmalar olarak, Afrika’da dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanına gidiyoruz. 2023 hedeflerine ulaşabilme noktasında, bilgi teknolojileri sektörü olarak gayri safi milli hasıladan aldığımız yüzde 1 payın, gelişmiş piyasalar düzeyi olan yüzde 3’e çıkartmamız önemlidir. Diğer bir değişle, şuan yaklaşık 8 milyar dolar olan bilgi teknolojileri pazarının en azından 20 milyar dolara çıkması demektir. Hedefimiz iç pazarda yerli yazılımın pazar payını artırırken; bilgi teknolojileri sektörünün ihracat oranının artırılmasıdır. “

CİHAN

Yorumlar