Yatağan Kömür Santrali'nin modernizasyonu

ANKARA (AA) - Muğla'daki Yatağan Kömür Santrali'nin buhar türbin ve jeneratör modernizasyonunu, General Electric (GE) yapacak. Şirketten yapılan açıklamada...

Google Haberlere Abone ol
Yatağan Kömür Santrali'nin modernizasyonu

ANKARA (AA) - Muğla'daki Yatağan Kömür Santrali'nin buhar türbin ve jeneratör modernizasyonunu, General Electric (GE) yapacak.

Şirketten yapılan açıklamada, Bereket Enerji'nin iştiraki Yatağan Termik Enerji Üretim AŞ'ye ait kömür santralinin üç buhar türbini ve jeneratör yenileme çalışmalarına yönelik anlaşma imzalandığı belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bereket Grup Kurucu Ortağı Ali Yağlı, Türkiye'de enerji sektöründe tesisler özelleştirildikçe eski güç ünitelerinin yenilenmesi ve güçlendirilmesine yönelik artan bir modernleştirme eğilimi olduğunu kaydetti.

Yağlı, “Türkiye'nin enerji talepleri giderek artış gösterirken santraldeki buhar türbin ve jeneratörlerin yenileme ve güçlendirme hedefimizi gerçekleştirmek adına GE ile çalışmaktan memnuniyet duyuyoruz. Proje kapsamında, ünitelerin üretim miktarı artırılacak ve uzun vadeli güvenirlik elde edilecek, bakım çalışmalarına daha az ihtiyaç duyulacak.” değerlendirmesinde bulundu.

GE Enerji Servisleri Doğu Avrupa ve Türkiye Genel Müdürü Murat Demirel de “Bu proje aynı zamanda enerji santrallerinin verimliliğini ve çevre performansını artırmaya yönelik uzun vadeli hedeflerin desteklenmesini de yansıtıyor." ifadesini kullandı.

Açıklamada, yapılacak yenileme çalışmasıyla santralin 180 megavat üretim kapasitesinin 228 megavata yükseltilmesinin beklendiği ve böylece santralin Türkiye'de ortalama 125 bin evin enerji ihtiyacını karşılayabileceği kaydedildi.

Yorumlar