YASED'den Avrupa Günü mesajı

- Uluslararası Yatırımcılar Derneği Başkanı Erdem: - "AB'ye uyum sürecinin son dönemde ivme kazanmasından memnunuz. Müzakere süreci teknik kriterlere dayanarak sürdürülmeli" - "Türkiye’nin, Avrupa Birliği'ne üyeliğini destekleyen YASED olarak, tüm Avrupa yurttaşlarının Avrupa Günü’nü kutluyoruz”

Google Haberlere Abone ol
YASED'den Avrupa Günü mesajı

İSTANBUL (AA) - Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) Başkanı Ahmet Erdem, 9 Mayıs Avrupa Günü’ne ilişkin kutlama mesajında, müzakere sürecinin teknik kriterlere dayanarak sürdürülmesi ve Türkiye'nin reformlarına devam etmesini önemli bulduklarını belirtti.

Erdem, 9 Mayıs Avrupa Günü’nde dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Erdem mesajında, "İnsanlık tarihinin en önemli barış projelerinden biri olan Avrupa bütünleşmesi fikrinin tohumlarını atan 9 Mayıs 1950 tarihli Schuman Deklarasyonu'nun yıl dönümü, tüm Avrupa'da, ‘Avrupa Günü’ olarak kutlanıyor. Türkiye’nin, Avrupa Birliği'ne (AB) üyeliğini destekleyen YASED olarak, tüm Avrupa yurttaşlarının Avrupa Günü’nü kutluyoruz.” ifadelerini kullandı.

YASED olarak AB'ye uyum sürecinin son dönemde ivme kazanmasından memnun olduklarını belirten Erdem, "Müzakere sürecinin teknik kriterlere dayanarak sürdürülmesini ve tüm müzakere başlıklarının hiç vakit kaybedilmeksizin açılmasını önemli bulmaktayız. Türkiye olarak, ekonomik, yasal ve yapısal reformların hızla devam ettirilmesine ihtiyacımız vardır. Özellikle Gümrük Birliğinin modernizasyonu sürecinde ülkemiz için ilerleme sağlanması ve TTIP görüşmelerinde somut sonuçlar alınması önem arz etmektedir." değerlendirmesinde bulundu.

Erdem, YASED olarak, Türkiye'nin AB üyeliği sayesinde, iki tarafın da daha müreffeh ve daha güçlü bir gelecek inşa edebileceğine inandıklarını ve bu yönde atılacak tüm adımları desteklediklerini söyledi.

Yorumlar