Yarım kalan Tunceli OSB üretime hazırlanıyor

Yıllar önce temelleri atılan ama yarım kalan Tunceli Organize Sanayi Bölgesi (TOSB) çözüm süreciyle birlikte kısa sürede tamamlanarak üretime geçecek.

Google Haberlere Abone ol
Yarım kalan Tunceli OSB üretime hazırlanıyor

Yıllar önce temelleri atılan ama yarım kalan Tunceli Organize Sanayi Bölgesi (TOSB) çözüm süreciyle birlikte kısa sürede tamamlanarak üretime geçecek.

Tunceli’nin tek ve ilk olma özelliği taşıyan TOSB, altyapı eksikliklerinin tamamlanmasının ardından üretime geçmeyi planlıyor. İnönü Mahallesi'nde bulunan TOSB'deki 43 parselden 37'si yatırımcılara tahsis edildi. Yatırımcılar, kısa süre içinde inşaat çalışmalarını tamamladıktan sonra üretim yapacak. Çözüm sürecinin Tunceli ve bölgedeki iş dünyasına olumlu yansımaları olduğunu belirten iş adamları, durumdan memnun olduklarını söyledi. Tunceli dışında yaşayan iş adamlarına da seslenen OSB üreticileri, iş adamların Tunceli’de yatırım yapmalarını istedi.

Tunceli Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Cengiz, Tunceli'nin, bölgede 30 yıldır süren çatışmalı ortamdan en çok etkilenen illerden biri olduğunu söyledi. Cengiz, sürecin iş dünyasına canlılık ve hareket getirdiğini ifade etti. Şiddet ve çatışmalı ortamın sona ermesiyle insanların artık ölmediğini, barış sürecinin bölgede ve Tunceli’de vatandaşlara umut verdiğini ifade eden Yusuf Cengiz, TOSB’deki 43 parselden 37'sinin yatırımcılara tahsis edildiğini, yakın zamanda üretime geçeceğini söyledi. TOSB’deki çalışmaların yıllar önce başladığını ancak tamamlanamadığını ifade eden Cengiz, barış süreciyle birlikte TOSB’nin hayata geçirilmesinin daha da hızlandığını söyledi.

Tunceli Organize Sanayi Bölgesi'nde parsel alarak inşaat çalışmalarını sürdüren iş adamları, süreç nedeniyle umutlandıklarını, üretim ve istihdama katkı sunmak istediklerini söyledi. Sanayi bölgesinde parsel alarak bal paketleme tesisi kuran Hıdır Korkmaz, çatışma ve şiddetin son bulmasını, herkesin memleketine yatırım yaparak, barış ve huzur içinde yaşamasını istediğini ifade etti. Mehmet Turan ise yatırımların başladığını ve sürecin devam etmesi halinde daha güzel şeyler yaşanacağını ifade etti.

CİHAN

Yorumlar