Yağız: Akaryakıt kaçakçılığının devlete maddi zararı terörden fazla

Ergaz Yönetim Kurulu Başkanvekili ve Genel Müdürü Ebubekir Yağız, Türkiye'nin en problemlerinden birisinin akaryakıt kaçakçılığı olduğunu belirterek, akaryakıt kaçakçılığından devletin uğradığı maddi zararın terörden uğradığı...

Google Haberlere Abone ol
Yağız: Akaryakıt kaçakçılığının devlete maddi zararı terörden fazla

Ergaz Yönetim Kurulu Başkanvekili ve Genel Müdürü Ebubekir Yağız, Türkiye'nin en problemlerinden birisinin akaryakıt kaçakçılığı olduğunu belirterek, akaryakıt kaçakçılığından devletin uğradığı maddi zararın terörden uğradığı maddi zarardan daha büyük olduğunu savundu. Yağız, "Devlet her yıl 15 milyar dolar vergi kaybına uğruyor, yetkilileri bu konuda duyarlı olmaya bekliyoruz." dedi.

Erzurum'un LPG sektöründeki ulusal marka isimlerinden Ergaz ve Blupet'in patronu akaryakıt kaçakçılığından dert yandı. Erzurum'daki 5 LPG akaryakıt istasyonunun açılış töreni için memleketine gelen Ebubekir Yağız, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Yağız, LPG sektöründe Türkiye'nin milli markalarından birisi olduklarını ifade etti. Sektör olarak akaryakıt kaçakçılığından sıkıntı yaşadıklarına işaret eden Yağız, devletin ve hükümetin bu konuda kalıcı ve etkin tedbir almasını beklediklerini anlattı. Ülkede akaryakıt kaçakçılığının terörün neden olduğu maddi zarardan daha büyük olduğunu iddia eden Ebubekir Yağız, "Akaryakıt kaçakçılığından dolayı devlet her yıl 15 milyar dolar vergi kaybına uğruyor. Akaryakıt kaçakçılığı terörden daha zararlı. Bu konuda ilgili devlet kurumlarının gereken hassasiyeti göstermesini bekliyoruz." dedi.

Yağız, akaryakıt kaçakçılığının olduğu yerde hukuktan ve dolayısıyla sektörel rekabetten de bahsedilemeyeceğine işaret ederek, "Türkiye'de haksız rekabet var. Kaçakçılığın olduğu yerde rekabet ve hukuk olmaz. Türkiye'de bugün sektörde ilk 10'a girmek istiyoruz ancak akaryakıt kaçakçılığı buna izin vermiyoruz." diye konuştu.

Türkiye'de 17 milyon aracın her gün trafiğe çıktığını ve araç başına tüketilen akaryakıt oranının önceki yıllara göre yüzde 10 azaldığına da vurgu yapan Yağız, bunun temelinde ise kaçak yakıtın yer aldığına değindi.

Erzurum'a 20 bin metreküp kapasiteli LPG depolama tesisi kuracaklarını sözlerine ekleyen Ebubekir Yağız, "Erzurum'a LPG depolama tesislerimizi kurmak için projelerimizi tamamladık. Önümüzedeki 8 ay içerisinde bu proje hayata geçecek. Amacımız çetin kış şartlarının yaşandığı Erzurum'daki kamyon ve TIR'ları atıl halden kurtarmak. Milli ekonomiye katkılarını sağlamak." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar