Volkswagen çevre dostu olduğunu göstermek için arıcılığa başladı

Almanya'nın Wolsburg şehrinde bulunan merkez fabrikanın bahçesinde sığır yetiştiriciliği yapan otomobil üreticisi VW bu kez de Emden kentindeki firmanın bahçesinde arıcılığa başladı.

Google Haberlere Abone ol
Volkswagen çevre dostu olduğunu göstermek için arıcılığa başladı

Almanya'nın Wolsburg şehrinde bulunan merkez fabrikanın bahçesinde sığır yetiştiriciliği yapan otomobil üreticisi VW bu kez de Emden kentindeki firmanın bahçesinde arıcılığa başladı. Şu anda bahçeye kurulan ağaç kovanlarda kış aylarında 5 bin, yaz aylarında ise 40 bine yakın arı barındıran şirket, elde edilen balı da şirketin kreşine veriyor. 2018 yılına kadar 100 bin arıya ulaşmayı hedeflediklerini belirten VW Emden Çevre Konuları Sorumlusu Thomas Laaken, şirket olarak hem toplumsal hem de çevre konularında sorumlulukları olduğunu ifade ederek, “Arıcılık bunun için çok önemli.” dedi.

Arıcılık işinde dikkat edilmesi gereken noktalar olduğunu hatırlatan Laaken, bu arılar için öncelikli olarak ahşap ya da samandan uygun kovanlara ihtiyaç olduğunu söyledi. Laaken, arıların yeterli miktarda çiçek bulması için Nisan ayından itibaren şirket bahçesinde ağaçlandırmaya gideceklerinin, bunun için de bin meyve ağacı dikeceklerini bildirdi.

Şirketin araç üretiminde gösterdiği özenin yanı sıra araçların daha az enerjiyle çalışmasına da özen gösterdiğini kaydeden Laaken, hedeflerinin ilk etapta yüzde 25 daha az enerji tüketimi olduğunu belirtti. CİHAN

Yorumlar