Voctest merkezi, tekstil için dönüm noktası olacak

Bursa’da tekstil sektörüne, dokuma desinatörlüğü alanına katkı sağlayan ‘Yetkinlik Etkinlik Sağlar’ projesi kapsamında tüm Türkiye’ ye hizmet verecek Sınav Test Belgelendirme Merkezi kuruldu.    Bursa Valiliği AB...

Google Haberlere Abone ol
Voctest merkezi, tekstil için dönüm noktası olacak

Bursa’da tekstil sektörüne, dokuma desinatörlüğü alanına katkı sağlayan ‘Yetkinlik Etkinlik Sağlar’ projesi kapsamında tüm Türkiye’ ye hizmet verecek Sınav Test Belgelendirme Merkezi kuruldu.

    Bursa Valiliği AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi ve Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği (BESOB) tarafından yürütülen, Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen ‘Yetkinlik Etkinlik Sağlar’ projesinin bilgilendirmesi yapıldı.

    UYEP Projesi VOC Test Merkezleri hibe programı çerçevesinde BESOB tarafından yürütülen 265 bin Euroluk proje hakkında gelinen son aşama Bursa Voc Test Merkezi Akreditasyonu ile ilgili olarak BESOB Beşevler Hizmet Binası’nda bilgilendirme toplantısı yapıldı.

    Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, AB yolunda ki Türkiye’de üretim standartlarının AB kalitesine yükselmesi gerektiğini belirterek, bütün sektörlerde çalışanların sertifika sahibi olmaları gerektiğini kaydetti. Dokuma desinatörlüğü alanında çalışan tüm çalışanların sınava girip AB üyesi ülkelerde de geçerliliği olan bu sertifikayı almasını isteyen Usta, Sınav Test Merkezi'nin sadece Bursa’ya değil, tüm Türkiye’ye hizmet vereceğini söyledi. Ahmet Hamdi Usta, belgeli personel çalıştırmanın işveren pirimi ödemesi açısından da devlet desteğini sağlayacağını anlattı.

    BESOB Başkanı Arif Tak ise ‘Yetkinlik Etkinlik Sağlar Projesi’nin sonucunda kurulumu gerçekleştirilen Bursa Voctest Merkezi’nin TÜRKAK’dan akreditasyon belgesi almasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Tak, ayrıca MYK nezdinde de yetkilendirilmiş kuruluş olunması sonrasında işverenlerin personelleri için alacakları belgelerin yüzde 50’sinin de KOSGEB tarafından karşılanabileceğini belirtti. CİHAN

Yorumlar