Vestel'den müşteri hizmetlerine 20 milyon liralık yatırım

Vestel Müşteri Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesinde, son bir yılda büyük bir değişim yaşandı.

Google Haberlere Abone ol
Vestel'den müşteri hizmetlerine 20 milyon liralık yatırım

Vestel Müşteri Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesinde, son bir yılda büyük bir değişim yaşandı. Satış sonrası hizmetlerde sektörde fark oluşturmak adına yepyeni bir yapılanma süreci başlatıldı. Bu süreçte yapılan yatırımlar içinde merkez servisler, eğitim atakları, yedek parça ve depo alanındaki revizyonlar, bilgi teknolojileri alanında geliştirilen projeler ve Manisa’da kendi bünyesinde baştan yapılandırılan çağrı merkezi yer alıyor. 2013 yılında toplam cirosunu yüzde 30 arttıran Vestel’in başarısında, müşteri hizmetlerindeki değişim önemli pay tutuyor.

Vestel, çözüm ortağı firmalardan aldığı çağrı merkezi hizmetini, Müşteri Hizmetleri Genel Müdürlüğü çatısı altına alarak Manisa’daki Vestel City’ye taşıdı. Düzenlenen törenle merkezin açılışı yapıydı. İlk çağrıları karşılayan iletişim merkezi ve süreç takibi yapan çözüm merkezi olmak üzere iki birimden oluşan çağrı merkezi, aynı anda 400 çağrı karşılama kapasitesine sahip. Manisa ve çevre illerden, çoğunluğu kadın 200 kişiye istihdam sağlıyor. Vestel, bu merkezdeki çalışan sayısını 2014 yılı sonuna kadar 400’e çıkarmayı hedefliyor.

Her alanda operasyonel mükemmelliğe ulaşarak azami müşteri memnuniyeti sağlamayı amaçladıklarını belirten Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, Müşteri Hizmetleri Genel Müdürlüğü(nü 2012 yılı sonunda kurduklarını söyledi. O günden bugüne müşteri memnuniyetini arttırmaya yönelik projelere 20 milyon liralık yatırım yaptıklarını belirten Erdoğan, "Yatırımlarımızda en büyük payı, bilgi teknolojileri alanında yaptığımız yenilikler aldı. Bununla birlikte kendi bünyemize aldığımız çağrı merkezi, sektörde ilk kez Vestel tarafından hayata geçirilen merkez servis yapılanması en önemli projelerimiz oldu. Bu projelerle müşteri hizmetleri alanında çalışan personel sayımızı, bir yılda 90’dan 450’ye çıkardık. Önümüzdeki günlerde çağrı merkezimizin çalışan sayısındaki artışla birlikte kadromuz 650 kişiye ulaşacak." dedi.

Müşteri Hizmetleri Genel Müdürü Tarkan Tekcan da çağrı merkezinin Vestel City’ye taşınmasıyla birlikte Müşteri Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün istihdam kapasitesinin beş katına çıktığını, 2014 sonunda ise yedi katına yükseleceğini söyledi. Sadece istihdam kapasitesini arttırmakla kalmadıklarını, hizmet kalitesinde de ciddi bir sıçrayış yaptıklarını aktaran Tekcan, "Çağrı merkezimizde görev alan müşteri temsilcisi arkadaşlarımız, Vestel markasının üretim gücüne yakından tanıklık edip müşterilerimizle çok daha güvenle iletişim kuruyorlar. Müşteri temsilcilerimizin, çalışma ortamından aldıkları enerjiyi müşterilerimize aktarmalarını hedefliyoruz.” diye konuştu.

Müşteri hizmetlerindeki atılımın, pazarlama faaliyetlerine de olumlu yansıdığını belirten Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Ergün Güler de şunları söyledi: "Biz de pazarlama ekibi olarak Vestel mağazalarının çehre ve teşhirlerini yenileyerek, satış sırası müşteri memnuniyetine yatırım yaptık. 2013 yılında toplam ciromuzda yüzde 30 artış elde ettik. Bu artışta, satış öncesi ve sonrasında elde ettiğimiz müşteri memnuniyetinin önemli etkisi var." CİHAN

Yorumlar