UÜ ve Çilek, öğretim ve Ar-Ge alanında işbirliğine gidecek

Mobilya sektöründe faaliyet gösteren Çilek, mesleki eğitime destek vermek amacıyla Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu ile bir işbirliği yaparak sektöre geleceğin profesyonellerinin kazandırılmasına yardımcı olacak. Sektörde...

Google Haberlere Abone ol
UÜ ve Çilek, öğretim ve Ar-Ge alanında işbirliğine gidecek

Mobilya sektöründe faaliyet gösteren Çilek, mesleki eğitime destek vermek amacıyla Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu ile bir işbirliği yaparak sektöre geleceğin profesyonellerinin kazandırılmasına yardımcı olacak.

Sektörde yetişmiş çalışan ihtiyacını karşılamak amacıyla harekete geçen Çilek, işbirliği çerçevesinde; öğrencilere mesleki eğitim bursu, üretim tesislerinde uygulamalı ders, çalışma atölyesi ve staj gibi birçok imkân sağlayacak. Gidilen işbirliği protokolü Çilek Mobilya Genel Müdürü Muzaffer Çilek ve Uludağ Üniversitesi Rektörü Kamil Dilek tarafından Rektörlük B Salonunda düzenlenen törenle imzalandı. Yapılan protokol kapsamında; İnegöl MYO Mobilya ve Dekorasyon programında nitelikli elemanlar yetiştirilmesi için 4 yıl boyunca 20 öğrenciye Çilek tarafından burs verilecek.

ÖĞRENCİLERE DESTEK HER TÜRLÜ BAŞARININ ÜZERİNDE

Bugüne kadar yaşadığı çevrenin ve toplumun bir parçası olduklarının bilinciyle çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Çilek Mobilya Genel Müdürü Muzaffer Çilek, Uludağ Üniversitesi ile yaptıkları anlaşma sayesinde sektöre yetişmiş elemanlar kazandırmayı amaçladıklarını söyledi. Yapılan anlaşmanın özel sektör ve akademi işbirliği adına tüm detaylar düşünülerek hazırlanmış kapsamlı bir anlaşma olduğunu belirten Muzaffer Çilek, “Biz mobilya üreticileri olarak ilk başta sanat okulu mezunlarını tercih ediyorduk. Daha sonra mobilya meslek yüksekokulu bölümü açılınca bura bizim içi büyük bir şans oldu ve elbette ki bundan sonra biz sanat okulu ve meslek yüksek okulu mezunlarını tercih ettik. Hocalarımızdan gelen adımlardan sonra bu alanda destek vermeye de gönüllü olduk.” dedi.

ÜNİVERSİTE BİLGİYİ SANAYİYE AKTARMAYA HAZIR

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek de kurum olarak üniversite-sanayi işbirliğine büyük önem verdiklerini belirterek, bu birlikteliğin her iki taraf için de verimli olmasını diledi.

İnegöl MYO’nun üniversitenin ihtiyacı olan mobilyaları ürettiğini ve yıllık 5 milyon TL dolayında cirosu bulunduğuna işaret eden Rektör Dilek, oldukça geniş bir alanda uygulama yapılan bu atölyenin, Çilek’in de katkıları ile üretimini ikiye katlayabileceğini söyledi.

Uludağ Üniversitesi’nin, Teknoloji Transfer Ofisi AŞ’yi hizmete açtığını hatırlatan Rektör Prof. Dr. Dilek, Çilek gibi mobilya sektörünün öncü bir kuruluşuyla, bu kapsamda da önemli Ar-Ge projelerine imza atacaklarına inandığını kaydetti.

20 ÖĞRENCİYE BURS

Protokol kapsamında Çilek Mobilya, İnegöl MYO mobilya ve dekorasyon, makine, muhasebe ve dış ticaret programlarında öğrenim gören öğrencilere belirlenen kontenjan dahilinde staj olanağı verecek. Öğrencilere fabrikada eğitim fırsatı da sunacak olan Çilek, 3. ve 4. sınıf öğrencilerinin endüstriye dayalı uygulamalı ‘İşyeri Eğitimi I’ ve ‘İşyeri Eğitimi II’ derslerini belirlenen kontenjan dahilinde 33 bin’i kapalı olmak üzere toplam 212. bin’m2’lik alanda AB standartlarında hizmet veren üretim tesislerinde yapabilmeleri için olanak sağlayacak.

İnegöl MYO yerleşkesinde bulunan 1000 metrekarelik tek katlı kapalı alanın tadilatını da üstlenen Çilek, bu alanı uygulama atölyesi olarak Mobilya ve Dekorasyon Programı öğrencilerinin kullanımına sunacak. Çilek mobilya ayrıca fabrikanın mevcut üretim modeli olan ‘Yalın Üretim’ sisteminin bu yeni atölyede de uygulanması için makine parkı yerleşimi ve değer akış modelini uygulamaya yönelik teknik destek de verecek.

Uludağ Üniversitesi ise, Çilek’in kendilerine sunduğu bu desteğin karşılığı olarak Ar-Ge çalışmaları kapsamında plastik, metal ve alaşım malzemelerinin kimyasal ve fiziksel özelliklerinin belirlenmesinde ihtiyaç duyulan testler için Uludağ Üniversitesi’nin Görükle Kampüsü’ndeki test ve laboratuvar imkânlarını mevcut olanaklar ve prosedürler çerçevesinde kullanıma sunacak.

CİHAN

Yorumlar