Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşundan Bank Asya Uyarısı

Standart&Poor's: Bank Asya'daki gelişmeler finans sistemini doğrudan ya da dolaylı olarak etkileyebilecek potansiyel politik riske ya da risk algısına işaret ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşundan Bank Asya Uyarısı

Kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's, düzenleyici kurumların teminatsız kredilerde süratli büyümenin önüne geçmek için geçen sene attığı adımların kredi gelişme hızını azalttığını söyledi.

GERİLEME BEKLENİYOR

S&P yönünden yayımlanan raporda, kredi büyümesinin büyümesinin takribî yüzde 15'e gerilemesinin beklendiği anlatım edilerek, 'Enflasyona oranla düzeltildiğinde bu nispet başka büyümekte bulunan memleket ortalamalarında ve fonlama ile anamal üstündeki baskıyı azaltacaktır' denildi. S&P, 2013'te yüzde 32 bulunan kredi büyümesinin geçen sene yüzde 18.5'e indiğini söyledi.

BANK ASYA VURGUSU

Haziran ayında yapılacak umumi seçimlerin bankalar açısından risk kaynağı bulunmadığı belirtilen raporda, düzenleyici kurumların Bank Asya'ya ASYAB.IS yönelik adımlarının ise politik risklerin mali finans sistemine yansıma potansiyeline işaret ettiği söylendi.

'FİNANSAL SİSTEMİ ETKİLEYEBİLİR'

Raporda, 'Bank Asya çevresinde geçen sene cereyan eden ve 2015 başında düzenleyici kurumun attığı adımlarla neticelenen hadiseler politik riskin yada (risk) algısının direkt yada dolaylı şekilde finans sistemini etkileyebilme potansiyeline işaret ediyor' denildi.

GÜNCEL FAİZ ORANLARI İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar