Uluslararası Keçicilik Kongresi Türkiye'de gerçekleştirilecek

- Uluslararası Keçicilik Örgütü tarafından 4 yılda bir farklı ülkede gerçekleştirilen kongrenin 12'ncisi bu sene Antalya'da gerçekleştirilecek - Kongreye 42 ülkeden 500'ün üzerinde bilim insanı, uzman ve sektör temsilcisinin katılımı bekleniyor

Google Haberlere Abone ol
Uluslararası Keçicilik Kongresi Türkiye'de gerçekleştirilecek

ANKARA (AA) - Uluslararası Keçicilik Örgütü (İGA) tarafından 4 yılda bir farklı bir ülkede gerçekleştirilen Uluslararası Keçicilik Kongresi'nin 12'ncisi eylül ayında Türkiye'de yapılacak.

Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliğinden (TÜDKİYEB) yapılan yazılı açıklamaya göre, keçicilik alanında dünyanın en önemli buluşmalarından biri olan 12. Uluslararası Keçicilik Kongresi 25-30 Eylül tarihleri arasında Antalya'da gerçekleştirilecek.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, TÜDKİYEB, Dünya Keçiciler Birliği ve Çukurova Üniversitesinin ev sahipliğinde düzenlenecek etkinliğe 42 farklı ülkeden 500’ü aşkın bilim insanı, uzman ve sektör temsilcisinin katılması bekleniyor.

Açıklamaya göre, kongre hazırlıklarını değerlendirmek üzere TÜDKİYEB ve İGA temsilcileri bir araya geldi.

TÜDKİYEB Genel Başkanı Nihat Çelik, bugüne kadar her 4 yılda bir 11 farklı ülkede yapılan kongrenin, Türkiye'nin küçükbaş hayvancılık sektörünün bütün dünyaya tanıtılmasına imkan sağlayacağını bildirdi.

Bugüne kadar 37 farklı ülkeden 537 katılım başvurusu aldıklarının altını çizen Çelik, en fazla katılımın ABD, İspanya, Fransa, Çin'den olacağını kaydetti.

Çelik, dünya keçicilik sektörünün kongrede masaya yatırılacağına dikkati çekerek, bilimsel anlamda da yoğun bir program olacağını, 308 bildirinin sektör ile buluşacağını belirtti.

Tüm dünyada küçükbaş hayvan ürünlerine talebin arttığına işaret eden Çelik, "Türkiye’deki keçicilik sektörünün dünyaya anlatılması ve özlediğimiz ihracatın gerçekleşmesi noktasında Kongrenin büyük faydası olacaktır. Kongrenin sektörümüze ve dolayısıyla da ülkemiz ekonomisine olumlu katkılar sağlayacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Yorumlar