"Ukrayna'ya ayakkabı ihracatımızı yüzde 50 artıracağız"

- Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği Başkanı Çetin: - "(Ukrayna) Bu ülkedeki pazar payımızı yeniden artırmak için Kiev'e adeta çıkarma yaptık. İhracatımızı bu yıl yüzde 50 artırmayı, 3-4 yıl içinde de 50 milyon dolara çıkarmayı hedefliyoruz"

Google Haberlere Abone ol
"Ukrayna'ya ayakkabı ihracatımızı yüzde 50 artıracağız"

İSTANBUL (AA) - Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD) Başkanı Hüseyin Çetin, 2014'te 29,3 milyon dolar olan Ukrayna'ya ayakkabı ihracatının grivnadaki değer kaybı nedeniyle geçen yıl 13,2 milyon dolara kadar gerilediğini belirterek, "Bu ülkedeki pazar payımızı yeniden artırmak için Kiev'e adeta çıkarma yaptık. İhracatımızı bu yıl yüzde 50 artırmayı, 3-4 yıl içinde de 50 milyon dolara çıkarmayı hedefliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

TASD tarafından yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Çetin, Ukrayna'nın Başkenti Kiev'de 12-15 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen Leather and Shoes fuarına 72'si Türkiye'den olmak üzere değişik ülkelerden toplam 600 firmanın katıldığını bildirdi.

Çetin, Leather and Shoes fuarında alıcıların Türk ayakkabılarına gösterdiği yoğun ilginin Ukrayna pazarı konusunda üreticileri umutlandırdığına işaret ederek, fuara katılan Türk firmalarının özellikle kadın ayakkabılarına gösterilen talep sayesinde satışlarını geçen yıla göre yüzde 40-50 oranında artırmayı hedeflediğini vurguladı.

Dört gün süren ve 20 bin alıcının ziyaret ettiği fuarda Türk firmalarına gösterilen ilgiden son derece memnun olduklarını dile getiren Çetin, şunları kaydetti:

"Türk ayakkabı sektörü için önemli bir pazar olan Ukrayna'ya 2014'te 29,3 milyon dolarlık ihracatımız vardı. Ancak Ukrayna parası grivnadaki büyük değer kaybı nedeniyle ihracatımız 2015’te 13,2 milyon dolara kadar geriledi. Bu ülkedeki pazar payımızı yeniden arttırmak için Kiev'deki fuara firmalarımızla adeta çıkarma yaptık. 72 firmamız 100’ün üzerinde markayla katıldıkları fuara damgalarını vurdu. Firma temsilcilerimiz fuarda geçen yıla göre yüzde 40-50 daha fazla sipariş aldıklarını söylediler. Bu siparişlerin ihracatımıza da olumlu yansımaları olacak. Ukrayna’ya ihracatımızı bu yıl yüzde 50 artırmayı, 3-4 yıl içinde de 50 milyon dolara çıkarmayı hedefliyoruz."

Yorumlar