Uganda Cumhurbaşkanı Başdanışmanı: TUSKON üyesi iş adamları doğru yatırımcıdır

Uganda Cumhurbaşkanı'nın yatırımdan sorumlu Başdanışmanı Canon Aaron Mwesigye, “TUSKON üyesi iş adamları doğru yatırımcıdır, doğru insan oldukları için kapımız onlara sonuna kadar açık.

Google Haberlere Abone ol
Uganda Cumhurbaşkanı Başdanışmanı: TUSKON üyesi iş adamları doğru yatırımcıdır

Uganda Cumhurbaşkanı'nın yatırımdan sorumlu Başdanışmanı Canon Aaron Mwesigye, “TUSKON üyesi iş adamları doğru yatırımcıdır, doğru insan oldukları için kapımız onlara sonuna kadar açık. Ülkemize yatırım yapmaya davet ediyoruz.” dedi.

Uganda Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Canon Aaron Mwesigye, Şanlıurfa Girişimci İşadamları Derneği (ŞUGİAD) yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi. Dernekte, yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Mwesigye, Uganda’nın yatırım alanları hakkında bilgi verdi. TUSKON üyesi iş adamlarının Uganda’ya yatırım yapmasını isteyen Mwesigye, ülkelerinde birçok yatırım alanı bulunduğunu, işletilmek üzere yatırımcıları beklediğini aktardı. İş adamlarına, güvenlik endişesi duymamaları, can ve mal güvenliğinin teminat altında olduğunu aktaran Mwesigye, Uganda Cumhurbaşkanı'nın yatırımcıyı koruduğunu belirterek, bu amaçla yatırım ajansı ofisini cumhurbaşkanlığının altına kurduğunu kaydetti.

TUSKON üyelerine duydukları güvenin altını çizen Mwesigye, “Siz bizim ülkemizi gezdiniz, şimdi bizi davet etiniz, iş yerlerinizi gezdirdiniz. Gelip-gitmelerle işimizi çok kolaylaştırıyorsunuz. Ben size şunu garanti edebilirim ki sizler doğru yatırımcısınız. Doğru insanlar olduğunuz için de kapılarımız sonuna kadar size açık. Tüm iletişim bilgilerimi vereceğim, ülkemize geldiğiniz gibi beni aramanız yeterli.” diye konuştu. Mwesigye, Uganda’da yatırım yapan yatırımcılara vergiden muaf tutma, bedava arazi gibi teşvikler sunulduğunu söyledi.

Uganda’da büyük milli parklar olduğunu anlatan Mwesigye, buralarda turizm alanında yapılacak yatırımlara ihtiyaç duyduğunu ifade etti. Turizmin yanı sıra işletilmeyi bekleyen çok sayıda mineral kaynakları olduğunu kaydeden Mwesigye, “Demir, altın, bakır gibi mineral kaynaklarımız çok fazla. Geldiğinizde bunlar için gerekli bilgiyi vereceğim. Bu minerallerin dışında petrol ve gaz bulundu. Bu alanda Avrupa ülkeleri çok aktif. Sizlerin de olmasını istiyoruz. Güneş enerjisi alanında ciddi bir yatırım alanımız var. En iyi kahveyi biz üretiyoruz ama işletmemiz olmadığı için kahvemiz fasulye tanesi gibi gidiyor. Dünyanın en güzel muz, mısır ve en lezzetli ananası var. Bunların değerlendirilmesini istiyoruz.” şeklinde konuştu.

TUSKON’a da övgüler yağdıran danışman Mwesigye, TUSKON ile tanışmadan önce geldiği Türkiye’de çok zorlandığını, iş görüşmelerini yapamadığını anlattı. Mwesigye, ancak TUSKON ile tanıştıktan sonra burada çok rahatladığını ve güzel iş ilişkiler kurduğunu belirterek, TUSKON’un kendisine bir bebek ilgisi gösterdiğini ifade etti. Uganda’da eğitim alanında yapılan yatırımların ülkeyi büyülediğini aktaran Mwesigye, Cumhurbaşkanı'nın, TUSKON üyeleri ile iş görüşmelerinin artırılması için kendisine yeni görevler verdiğinin altını çizdi.

“ANANASI SİYASİ MALZEME YAPARAK BOZMAYALIM”

Uganda’daki Türkiye büyükelçisi ile yaptığı görüşmelerde, ananasın Türkiye’de siyasi malzeme olarak kullanıldığını öğrendiğini dile getiren Mwesigye, şunları ifade etti: “Bir kez daha size fikrimi belirteyim. Cumhurbaşkanımız, Mustafa Günay’a hediye olarak ananas gönderiyor. Büyükelçi hikayeyi bana anlatınca çok şaşırdım. Cumhurbaşkanımız fahri elçisi olarak Günay’a hediye olarak ananas göndermesinin altında ne olabilir ki? Bizim cumhurbaşkanımızın herhangi birine ihtiyacı yok. Ananasın içine elmas koyma gibi bir durum olamaz. Burada cumhurbaşkanımızın adını temizlemek istiyorum. Tekrar söylemek isterim ki ananas sadece meyvedir. Siyaset yapılacaksa başka şeyler üzerinden yapılsın. Lütfen ananası bozmayalım, en lezzetli meyvedir.“

ŞUGİAD Başkanı Mehmet Öksüzoğlu da Uganda ile ciddi iş ilişkileri kurmayı amaçladıklarını ifade etti. Bunun için dernek üyesi birçok iş adamı ile Uganda’ya sık sık iş gezilerini düzenlediklerini kaydeden Öksözoğlu, geziler sonucunda somut yatırımlar için büyük adımların atıldığını anlattı.


CİHAN

Yorumlar