TZOB, yazılı medyaya haber olmada Türkiye birincisi oldu

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, 2013 yılında yazılı medyada 8 bin 256 haberle Türkiye birincisi oldu.

Google Haberlere Abone ol
TZOB, yazılı medyaya haber olmada Türkiye birincisi oldu

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, 2013 yılında yazılı medyada 8 bin 256 haberle Türkiye birincisi oldu.
Bayraktar, hem iş adamları listesinde hem de meslek kuruluşu konfederasyon başkanları listesinde birinci sırada yer aldı. Şemsi Bayraktar’ın yıl içindeki açıklama, basın toplantısı, faaliyet ve temasları 8 bin 256 haberle yazılı medyada yer buldu.
Medya Takip Merkezi verilerine göre, medyada öne çıkan şirket yöneticiliği ve sivil toplum kuruluşu (STK) başkanlığını bir arada yapan işadamları arasında, 8 bin 256 adet haberle TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar’ın Türkiye birincisi olduğu listede, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu 7 bin 707 haberle ikinci, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken 7 bin 642 haberle üçüncülüğü aldı. Listede dördüncü sırada 4 bin 938 haberle Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Erdem Başçı, beşinci sırada 3 bin 905 haberle Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi bulunuyor.
Listede altıncı sırayı 3 bin 392 haberle İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkanı Ekrem Demirtaş, yedinci sırayı 3 bin 287 haberle Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak, sekizinci sırayı 2 bin 207 haberle Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci, dokuzuncu sırayı 1788 haberle Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, onuncu sırayı 1612 haberle Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (Samsun TSO) Başkanı Salih Zeki Murzioğlu aldı.

STK VE KONFEDERASYONLAR İÇİNDE

STK ve meslek kuruluşu konfederasyon başkanları içinde de TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar 8 bin 256 haberle ilk sırayı aldı. Bayraktar’ı, 7 bin 707 haberle TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 7 bin 642 haberle TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken takip etti.
Sıralamada dördüncülüğü 2 bin 461 haberle Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, beşinciliği 1586 haberle Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, altıncılığı 1496 haberle Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, yedinciliği 1481 haberle Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Kani Beko, sekizinciliği 1476 haberle Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, dokuzunculuğu 1374 haberle Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Genel Başkanı Lami Özgen, onunculuğu 1227 haberle Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, onbirinciliği 1004 haberle Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Genel Başkanı Ergün Atalay, onikinciliği 225 haberle Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Başkanı Tuğrul Kudatgobilik aldı.

“BAŞARI MEDYANIN DA BAŞARISI”

TZOB Genel Başkanı Bayraktar, yaptığı açıklamada, Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nin 5,5 milyon yakın üyesi ve 767 Ziraat Odasıyla Türkiye’nin en fazla üyeye sahip meslek kuruluşu olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:
“Bu büyük ailenin üyeleri, tüm zor şartlara, uluslararası rakipleri karşısındaki dezavantajlarına rağmen, 76 milyonluk Türkiye nüfusunu, 34 milyon turisti doyurmuş, bunların yanı sıra 16 milyar doların üzerinde ihracat yapmış, 5 milyar doların üzerinde dış ticaret fazlası vermiştir.
Gelecekte, tarıma hükmeden ülkeler dünyaya da hükmedecektir. Akılcı devlet politikalarıyla desteklenecek, tüm paydaşların da aynı duyarlılıkla sektöre sahip çıkacağı bir ortamda, üreticilerimiz, Türkiye’mizi de bu ülkeler arasına sokacak bilgi birikimi; tecrübe, azim ve kararlığa sahiptir.
Şu gerçek asla unutulmamalıdır: Biz üretemezsek Türkiye aç kalır.

“ÇİFÇİMİZ HEDEFLERE ULAŞACAK AZİMDE”

Yapısal sorunlarımız çözülerek rakip ülkelerin şartlarına kavuştuğumuzda, Türk çiftçisi, cumhuriyetimizin 100. yılında 85 milyonluk Türkiye nüfusuyla birlikte 50 milyon turisti besleyecek, çevre ülkelerin gıda açığını kapatacak, 40 milyar dolar ihracat geliri ve ekonomimize 150 milyar dolar hasıla sağlayacak gıda üretimini gerçekleştirecektir. Türkiye'nin potansiyeli buna elverişlidir. Yeter ki çiftçimiz desteklensin, akılcı devlet politikaları uygulansın. Çiftçimiz, hedeflere ulaşabilecek azim ve güçtedir.
Bilinmesini ve çok iyi kavranılmasını istediğimiz bir gerçek de şudur: Tarım sektörünün sorunları, aslında ülkemizin de en temel sorunlarından biridir.
Bu bilincin, toplumun tüm katmanlarında oluşturulabilmesi amacıyla kamuoyunun bilgilendirilmesi büyük önem taşımaktadır. Bunun için en önemli araç da medyadır.
Sorunlarımızı, hedeflerimizi, çözüm beklediğimiz konularımızı kamuoyuna duyurmada ulaştığımız nokta, bizler kadar medyamızın konuya gösterdiği duyarlılıkla yakından alakalıdır. Yani, TZOB’un medya başarısı, aynı zamanda medyamızın, ülkemiz için çok büyük değerde ve ekonominin en temel sektörlerinden bir olan ‘tarımın önemi’ noktasındaki bilince ulaşma başarısıdır. Bizler, Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nin medyada yer almasını bu açıdan önemsiyor ve konuya bu noktadan bakıyoruz.”

CİHAN

Yorumlar