TUSKON’dan ‘Uganda soruşturması’ iddialarına yalanlama

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Genel Sekreteri Dr. Mustafa M.

Google Haberlere Abone ol
TUSKON’dan ‘Uganda soruşturması’ iddialarına yalanlama

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Genel Sekreteri Dr. Mustafa M. Günay hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Uganda ve Angola ile ilişkili olduğu iddia edilen bir soruşturma açıldığı ve bu çerçevede ifadesinin alındığı haberlerini yalanladı.

Söz konusu iddiaların bir süredir devam eden karalama kampanyasının bir parçası olduğunu ifade eden TUSKON'dan konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Bugün bazı gazete ve internet sitelerinde Genel Sekreterimiz Dr. Mustafa M. Günay hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Uganda ve Angola ile ilişkili olduğu iddia edilen bir soruşturma açıldığı ve bu soruşturma kapsamında Mustafa Günay’ın savcılıkça ifadesinin alındığı şeklinde haberler yer almıştır.

Genel Sekreterimiz hakkında açılmış herhangi bir soruşturma bulunmamaktadır. Bu nedenle Mustafa Günay’ın ifade vermeye davet edildiği ya da ifadesinin alındığı yönündeki haberlerin tümü asılsızdır. Söz konusu iddialar iftira ve yalan olup, bu iddiaların bir süredir devam eden karalama kampanyasının bir parçası olduğunu düşünmekteyiz.

Herhangi bir soruşturma ve ifade alma işleminin olmadığı hususu Cumhuriyet Başsavcılığınca da kamuoyuna açıklanmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."
CİHAN

Yorumlar