TÜSİAD'dan "Türkiye-Birleşik Krallık Bilim ve İnovasyon Toplantısı"

İSTANBUL (AA) - Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), Londra'da, Birleşik Krallık Refah Fonu'nun desteği, Knowledge Transfer Network, British...

Google Haberlere Abone ol
TÜSİAD'dan "Türkiye-Birleşik Krallık Bilim ve İnovasyon Toplantısı"

İSTANBUL (AA) - Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), Londra'da, Birleşik Krallık Refah Fonu'nun desteği, Knowledge Transfer Network, British Council ve Birleşik Krallık Uluslararası Ticaret Departmanı'nın ortaklığında "Türkiye-Birleşik Krallık Bilim ve İnovasyon Toplantısı" düzenledi.

TÜSİAD'dan yapılan açıklamada, "Türkiye-Birleşik Krallık Bilim ve İnovasyon Toplantısı"nın, iki ülke arasında inovasyon, bilim, teknoloji ve Ar-Ge konularında mevcut iş birliklerini geliştirmek, kamu, özel sektör ve üniversite temsilcilerinin katılımı ile bilgi ve uzmanlık paylaşımını kolaylaştırmak amacıyla düzenlendiği bildirildi.

Toplantının açılışında konuşan TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran-Symes, bugün dijital teknolojilerin tetiklediği 4'üncü endüstriyel dönüşüm sürecinde olunduğunu, bu çerçevede "Türkiye-Birleşik Krallık Bilim ve İnovasyon Toplantısı"nın ilk ayağını gerçekleştirmek üzere bugün Londra’da bir araya geldiklerini belirtti.

Konuyla ilgili tüm paydaşların deneyimlerinin paylaşmasına olanak sağlayacak kapsamlı bir yaklaşımın yeni iş birliklerini ortaya çıkaracağına ve Türkiye-Birleşik Krallık arasındaki yatırımı ve ticareti güçlendireceğine inandıklarını ifade eden Başaran-Symes, ortak hedef ve değerlerini yansıtan müşterek geleceği şekillendirmek için ortak bir anlayış yaratmanın kritik önem taşıdığını kaydetti.

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore da tüm ülkelerin refah seviyelerini artırmaları için yeniliklere ve iş birliklerine ihtiyaçları olduğunu, bunu başarabilmek için de ülkelerin kaynaklarını bir araya getirmeleri ve tamamlayıcı güçlerini birleştirmeleri gerektiğini belirtti.

Moore, "Umuyorum ki bugün gerçekleşen toplantılar ve fikir alışverişleri, akademi dünyasının yenilikçi araştırmalar yapmasına, bu araştırmaların özel sektör tarafından ticarete adapte edilmesine ve orta ve uzun vadede toplum için kazanca dönüştürülmesine katkı sağlayacak şekilde Türkiye ve Birleşik Krallık'taki iş ve akademi dünyası arasında uzun süreli stratejik ortaklıklara vesile olacaktır." ifadelerini kullandı.

Yorumlar