Türkiye'nin büyükelçisi, Paraguay'da Türk iş adamlarına engel çıkarmış

Türkiye Sanayiciler ve İşadamları Konfederasyonu Genel Sekreteri Mustafa Günay, Türkiye büyükelçisinin, TUSKON’un Paraguay’daki temaslarına engel olmaya çalıştığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'nin büyükelçisi, Paraguay'da Türk iş adamlarına engel çıkarmış

Türkiye Sanayiciler ve İşadamları Konfederasyonu Genel Sekreteri Mustafa Günay, Türkiye büyükelçisinin, TUSKON’un Paraguay’daki temaslarına engel olmaya çalıştığını söyledi.

TUSKON Genel Sekreteri Mustafa Günay, Anadolu İşadamları Federasyonu'nun (ANFED) düzenlediği, ‘Son Gelişmeler Işığında Türkiye Ekonomisi’ konulu konferansa katılarak bir konuşma yaptı.
Mustafa Günay, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından Başbakan Erdoğan’ın Hizmet Hareketi'ni suçlayarak TUSKON’u hedef gösterdiğini ve büyükelçilere 'Bulunduğunuz yerde bu adamları anlatın' dediğini belirtti.

Şubat ayı başında Paraguay’a gittiklerini belirten TUSKON Genel Sekreteri Günay, Paraguay Türk Büyükelçisinin, Türk iş adamlarının ziyaretlerine engel olmaya çalıştığını aktardı. Günay, şunları söyledi: “Şubat ayının başında Paraguay’a gittik başkanımızla. Büyükelçimiz randevularımızı engellemeye çalışıyor, oysa ondan bir şey istememiştik. Yani ne diyelim 'bu günler de geçer yahu' diyoruz. En son devlet başkanı ile görüşeceğiz. Devlet başkanı başka bir şehirdeydi, gelemedi. Özür diliyor, izah etmek için dışişleri bakanını yolluyor. Dışişleri bakanı çok soğuk karşıladı bizi, bir miktar sohbet edince, Rıza Bey bir yarım saat kadar konuştu kendisiyle, adam çıktı bir telefon etti. Sonra geldi tekrar 15-20 dakika konuştu. Sonra kendi aracına aldı bizi gideceğimiz yere bıraktı. Sonra akşam bize hediye gönderdi. 'Her zaman bu ülkede kapımız açık size' dedi. Sonra öğrendik ki aramışlar, burada Türkiye’de söyledikleri gibi bizim hakkımızda 'vampir, yarasa, haşhaşi' diyorlarsa bunları söylemişler. Adam da baktı, bunlar kanlı canlı insanlar, ne dediğini biliyor, bizim ortak lisanımızı konuşuyorlar, halleri ortada. Kaç yıllık dışişleri bakanlığı yapmış. Sonra adam utanıyor tabi. 'Türkiye’ye de geleceğim' ben dedi. Bize Türkiye’de hakaret ediyorlar ama Parguay’da bir zat çıkıyor 'ben kendime yer buluyorum sizde' diyor. Demek ki güzel şeyler yapıyorsunuz.”

KUR'AN’LA DALGA GEÇİYOR

Avrupa Birliği eski Bakanı Egemen Bağış ile gazeteci Metehan Demirci’ye ait olduğu iddia edilen ses kaydına değinen TUSKON Genel Sekreteri, Kur'an-ı Kerim’le dalga geçildiğini; ancak kimsenin buna tepki göstermediğini vurguladı.

Günay, “Kuran-ı Kerim ayetleriyle dalga geçen bizi Avrupa’ya tanıtmakla yükümlü kişi. 'Her cuma bir ayet sallıyorum' diyor. Ne demekse sallamak, biz ayet okuyoruz. Bir tane eleştiren yoktur. Kur'an ayetleriyle dalga geçmenin ne kadar büyük günah olduğunu bilirsiniz. Bunlar insanların vicdanını kanatmaktan daha ileri giden şeyler.” dedi.

TUSKON Genel Sekreteri, son zaman edilen hakaretler nedeniyle kendilerine cevap hakkı doğduğunu dile getirdi.
CİHAN

Yorumlar