Türkiye'nin beşinci büyük sendika konfederasyonu kuruldu

AKSİYON İşçi Sendikaları Konfederasyonu, Ankara Valiliği'ne müracaat ederek resmen kuruldu. Türkiye’deki 5 büyük işçi konfederasyondan biri de artık AKSİYON İŞ oldu.Konfederasyonun kuruluşu hakkında bilgi veren Genel Başkan Vedat Öztürk,...

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'nin beşinci büyük sendika konfederasyonu kuruldu

AKSİYON İşçi Sendikaları Konfederasyonu, Ankara Valiliği'ne müracaat ederek resmen kuruldu. Türkiye’deki 5 büyük işçi konfederasyondan biri de artık AKSİYON İŞ oldu.

Konfederasyonun kuruluşu hakkında bilgi veren Genel Başkan Vedat Öztürk, AKSİYON İŞ’in kurulmasında, sendikal hayatta gördükleri eksikliklerin etkili olduğunu söyledi.

AKSİYON İŞ projesinin birkaç yıldır düşünüldüğünü ve emek mağduru olan işçilerin daha iyi nasıl savunulacağını tasarladıktan sonra harekete geçtiklerini anlatan Öztürk, bu gün Ankara Valiliği’ne yaptıkları müracaatla konfederasyonun resmen kurulduğunu bildirdi.

SOMA'DA TARİHİ SORUMLULUĞUMUZU YERİNE GETİRDİK

Öztürk, Soma’da yaşanan kazanının ardından sendikaların son olayın arkasında duramadığına dikkat çekti. Sendikaların, üye aidatlarını aldıkları işçi ve emekçilerin yanında olmaları gerektiğini vurgulayan Öztürk, “Bu süreçte gösterdi ki, sendikalar da konfederasyonlar da bu etik sürecin arkasında duramadılar.” dedi.

Öztürk, Soma’da yaşanan elim hadise ile ilgili çözüme yönelik ilk çalışmaları kendilerinin yaptıklarını da aktardı. Bu konuda, diğer sendikaları çağırarak çözüm için görüşmek istediklerini dile getiren Öztürk, “Tarihi sorumluluğumuzu yerine getirmiş olduk. Bundan sonra, önümüzdeki süreçte buna benzer tavırlarımız devam edecektir.” diye konuştu.

"İŞÇİLERİN HAKLARINI ARAMADA AKSİYONER OLACAĞIZ"

AKSİYON ismini tercih etmeleri hakkında da bilgi veren Öztürk, “Aksiyon koşturmak anlamına geliyor. İşçilerin sıkıntıları yaşandıktan sonra değil, yaşanmadan önceden tahmin ederek gidermeye yönelik aksiyon içinde olmak için, öncelik almak için kurduk.” diye devam etti. CİHAN

Yorumlar