Türkiye'deki yatırım fırsatları İspanyollara tanıtıldı

- Valensiya ve Madrid kentlerinde düzenlenen seminerlerde İspanyol iş adamlarına Türkiye'deki yatırım fırsatlarıyla ilgili bilgiler verildi

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'deki yatırım fırsatları İspanyollara tanıtıldı

MADRİD (AA) - Türkiye'deki yatırım ve ticaret fırsatları İspanya'nın Valensiya ve Madrid kentlerinde düzenlenen seminerlerde tanıtıldı.

Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtma Ajansı'nın (TYDTA) girişimleriyle 7 Kasım'da Valensiya ve 8 Kasım'da Madrid'de düzenlenen "Türkiye Günleri" adlı seminerlere İspanyol iş adamlarından katılım oldukça yüksek oldu. Etkinliklerde Türkiye'deki ekonomik yatırım fırsatları ve İspanya ile ikili ticari ve ekonomik ilişkiler kapsamlı olarak ele alındı.

Madrid'deki etkinlikte konuşan Türkiye'nin Madrid Büyükelçisi Ömer Önhon, 2014-2015 yılları arasında İspanyol firmalarının Türkiye'de yaklaşık 10 milyar avroluk yatırım yaptıklarını hatırlatarak özellikle turizm, enerji, bankacılık ve ulaştırma sektörlerinin İspanyollar için önemli fırsatlar sunduğunu belirtti. "Mega projeler, Türkiye'nin ekonomik gücünün bir göstergesidir" diyen Önhon, Türkiye'nin sınırlarında yaşanan sorunlara rağmen "güvenli bir ülke" olduğunu ve Suriye ve Irak'taki problemlerinin çözülmesinden sonra "Türkiye'deki ekonomik büyümenin çok daha hızlanacağını" savundu. Önhon, Türkiye ve İspanya arasındaki ticaret hacminin 2015 itibariyle 9,82 milyar avro olduğunu kaydederek, ikili ticari ve ekonomik ilişkilerde kademeli ve istikrarlı artış olduğunu da dile getirdi.

TYDTA Başkanı Arda Ermut ise "Neden Türkiye'ye yatırım yapılmalı?" başlığıyla yaptığı kapsamlı sunumda, Türkiye'de istikrarlı bir hükümet olduğunu, reformların ve yatırımların hız kesmeden sürdüğünü vurguladı.

İspanya İşadamları Konfedarasyonu'nun (CEOE) Akdeniz, Afrika ve Orta Doğu ülkeleri Genel Ticaret Politikaları Yardımcı Direktörü Myriam Perez Nogueria "Türkiye, büyük bir güç" başlıklı bir sunum yaparak, Türkiye'nin "stratejik, siyasi, ekonomik ve nüfus gücüne" vurgu yaptı. Madrid Ticaret Odası'nın Dış Ticaret Direktörü Elsa Salvadores Janssen de "Türkiye, İspanyol firmalar için önemli, stratejik bir pazar olmanın yanı sıra güçlü piyasası sayesinde ciddi bir fırsat olmaya devam ediyor." dedi.

Halihazırda Türkiye'ye yatırım yapmış olan 619 İspanyol şirketi bulunuyor.

Yorumlar