Türkiye'de Yapılacak Dünyanın En Uzun Köprüsünün Çalışmaları Başlıyor

Dünyanın en uzun asma köprüsü Çanakkale Boğazına inşa edilecek. Asma köprü için geri sayım başladı. İhale süreci bu yılın ortasında başlıyor.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'de Yapılacak Dünyanın En Uzun Köprüsünün Çalışmaları Başlıyor

Dünyanın en uzun asma köprüsü Çanakkale boğazına inşaa edileck. Köprünün yapı süreci için start veriliyor.

GELİBOLU - LAPSEKİ ARASINA YAPILACAK

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Gelibolu-Lapseki güzergahında gerçekleştirilecek Çanakkale Boğaz Geçişi Köprüsü Projesi kapsamında senenin ortasında Yüksek Planlama Kurulu (YPK) kararı için Kalkınma Bakanlığına başvuracaklarını söyledi.

PROJENİN TOPLAM UZUNLUĞU 352 KİLOMETRE

Toplam 352 kilometre uzunluğundaki Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Otoyol Projesi'nin 2023 yılı hedefleri içerisinde yer aldığını anlatım eden Bilgin, söz konusu projenin yap-işlet-devret çerçevesinde yaşama geçirileceğini söyledi.

KÖPRÜNÜN BOYU 3 BİN 623 METRE OLACAK

Söz konusu plan içerisinde Çanakkale Boğaz Geçişi Köprüsünün de bulunduğunu kaydeden Bilgin, 'Gelibolu-Lapseki güzergahına yapılacak köprü, yekün 3 bin 623 mt. uzunluğunda olacak.

DÜNYANIN EN UZUNU OLACAK

Köprü, 2 bin metrenin üstünde orta açıklık ile dünyanın en uzun asma köprüsü olacak. Çanakkale Boğaz Geçişi Köprüsü üstünde 2x3 karayolu taşıt şeridine ilave şekilde demiryolu geçişi de olacak biçimde projelendirildi' diye konuştu.

ÇED RAPORU BEKLENİYOR

Bilgin, köprünün fizibilite ve ÇED raporu hazırlık çalışmalarının tamamlanmasının peşinden bu senenin ortasında YPK kararı için Kalkınma Bakanlığına başvuracaklarını bildirdi.

AVRUPA İLE ASYA'YI BAĞLAYACAK

Çanakkale Boğazı Geçiş Köprüsü'nün de bulunduğu Otoyol Projesi, Avrupa ile Asya arasındaki bir diğer bağlantıyı sağlayacak.

YOLLARIN YÜKÜNÜ ALACAK

Proje tamamlandığında Balıkesir ile Çanakkale otoyolla bağlanacak, Çanakkale köprüsü üstünden Tekirdağ'a, buradan da Kapıkule'ye kadar uzanacak. Böylece Marmara Bölgesi'nde otoyolla bir ring oluşturulacak. Söz konusu projeyle İstanbul'un seyrüsefer yükü de hafifleyecek, taşımacılık maliyetleri düşecek, Ege Bölgesi'nin taşımacılık faaliyetleri, Çanakkale üstünden de yapılabilecek.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar