Türkiye rekabette 43. sırada

Kalite Derneği (KALDER) Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Doğan, Türkiye’nin 2012-2013 değerlerine göre rekabette 43.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye rekabette 43. sırada

Kalite Derneği (KALDER) Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Doğan, Türkiye’nin 2012-2013 değerlerine göre rekabette 43. sırada bulunduğunu açıkladı.

‘AB Yolunda Kamuda Her Yerde Hesap Sorabilirlik ve Kalite’nde açılış konuşması yapan KALDER Başkanı, Türkiye’nin rekabette 2010 yılında 61. sırada, 2012’de 59. sırada olduğunu kaydetti. Doğan, "Pazar büyüklüğü ve iş dünyasının gelişmişlik düzeyi sıralamalarda en başarılı göstergelerimizdir. Kurumsal Yapı ve Alt Yapı gibi kamu fonksiyonlarının ağırlık taşıdığı kriterlerde oldukça gerideyiz. Mülkiyet hakları, kamu fonlarının dağıtımı, politikacılara güven, sistem dışı ödemeler, rüşvet, yargı bağımsızlığı kamu yönetimi kararlarında kayırmacılık, kamu yönetimi harcamalarında israf gibi konularda 2009 yılında 96. sırada yer alan Türkiye, 2010 yılında 88, 2011 yılında 80, 2012 yılında 57. sıradadır." dedi.
Doğan, hesap verilebilirlilik konusu hakkında, "Şahısların veya kurumların yaptığı işlerden dolayı başkalarına açıklama yapma gerekliliği iyi bir kamu yönetimi için zorunluluktur." ifadelerini kullandı. Kamuda verimlilik ve etkinlik kavramlarını yalnızca mali boyutuyla ele almanın yeterli olmadığını belirten Doğan, "Yapılan her tür faaliyette gereken performansın karşılanması, karşılandığı durumlarda geçerli nedenlerle açıklanabilmesi gerekir. Performans kamunun ölçmesi gereken temel kriterlerden biridir." diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar