Türkiye, ILO yönetim kurulu asil üyeliğine seçildi

Türkiye, Birleşmiş Milletler Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) yönetim kurulu asil üyeliğine seçildi.Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, BM'nin bir ihtisas kuruluşu olan ILO yönetim kurulu üyelikleri...

Google Haberlere Abone ol
Türkiye, ILO yönetim kurulu asil üyeliğine seçildi

Türkiye, Birleşmiş Milletler Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) yönetim kurulu asil üyeliğine seçildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, BM'nin bir ihtisas kuruluşu olan ILO yönetim kurulu üyelikleri için 2 Haziran 2014 tarihinde Cenevre’de yapılan seçimler sonucunda, Türkiye’nin en yüksek oyu alarak ILO yönetim kurulu asil üyeliğine seçildiği belirtildi.

ILO yönetim kurulu mart, haziran ve kasım aylarında olmak üzere yılda 3 kez toplanıyor. ILO genel müdürünün seçimi ve çalışmalarının denetimi, her yıl düzenlenen Uluslararası Çalışma Konferansı’na sunulmak üzere taslak bütçe ve programların hazırlanması, konferansın gündem taslağının hazırlanması gibi önemli fonksiyonları bulunan yönetim kurulunun üyeleri 3 yıllığına seçiliyor.

Batı Avrupa Grubu’nu temsil etmek üzere asil üye olarak aday gösterilen Türkiye, 2014-2017 döneminde ILO yönetim kurulunda görev yapacak. Türkiye, daha önce bu görevi 1996-1999 yılları arasında yürütmüştü. Türkiye, 2017 yılında yapılacak olan ILO genel müdürü seçimlerinde ILO yönetim kurulu asil üyesi olarak oy kullanacak. Bu sonucun, Türkiye’nin uluslararası kuruluşlardaki aktif tutumunun bir yansıması olması bakımından önem arz ettiği vurgulandı.

CİHAN

Yorumlar