Türkiye darbe girişimine karşı ayakta

- İş dünyası temsilcileri Ankara ve İstanbul'daki askeri darbe girişimini kınadı - Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Zorlu: - "Böyle bir şeyi 2016 dünyasında nasıl yaşadık anlayamadım. Bu teşebbüsü lanetliyorum" - Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Çalık: - "İş dünyası olarak darbelere karşıyız. Askeri kalkışmayı kınıyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Türkiye darbe girişimine karşı ayakta

İSTANBUL (AA) - İş dünyası temsilcileri Ankara ve İstanbul'daki askeri darbe girişimini kınadı.

AA muhabirine askeri kalkışmayı değerlendiren Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, kalkışma haberini aldığında şok yaşadığını belirterek, "Böyle bir şeyi 2016 dünyasında nasıl yaşadık anlayamadım. Bu nasıl bir cüretkarlıktır anlayamadık. Bu teşebbüsü lanetliyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık ise birlik ve beraberlik çağrısı yaparak Türk milletinin her türlü askeri darbeye karşı olduğunu ifade etti. Çalık, "İş dünyası olarak darbelere karşıyız. Askeri kalkışmayı kınıyoruz. Allah milletimizi korusun, Allah vatanımızı korusun." dedi.

Hyundai Assan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar, Türkiye'nin istikrara her zamankinden çok ihtiyaç duyduğunu ifade ederek, "Memleketin huzura ihtiyacı var. Böyle şeylerin olmaması lazım. Zaten bir sürü sıkıntı varken biz kendi kendimize sıkıntılar yaratıyoruz. Demokrasiyi herkesin sahiplenmesi lazım." diye konuştu.

Yorumlar