'Türkiye, 2023 hedeflerine Balkanlarla ulaşabilir'

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Meclis Başkanı Remzi Topuk, Türkiye’nin 2023 yılında Balkan ülkeleriyle 50 milyar dolar ihracat hedeflediğini söyledi.BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk ve meclis divanı üyeleri, BALKANSİAD Yönetim Kurulu...

Google Haberlere Abone ol
'Türkiye, 2023 hedeflerine Balkanlarla ulaşabilir'

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Meclis Başkanı Remzi Topuk, Türkiye’nin 2023 yılında Balkan ülkeleriyle 50 milyar dolar ihracat hedeflediğini söyledi.

BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk ve meclis divanı üyeleri, BALKANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Aytuğ Onur ile yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti. Balkan ülkelerinin her bölgesinde Türkiye’den bir iz olduğunu ifade eden Topuk, “Bugün Balkanların neresine gidersek gidelim, Bursa ile teması olan insanlarla karşılaşırız. Balkan ülkeleri bizim en büyük partnerimiz. Bursa'nın da hemen hemen her mahallesinde Balkanlar'dan bir iz görmek mümkündür. Balkanlar ve Bursa'nın tarih ve kader kardeşliği de bulunmaktadır.” dedi.

“2023 İHRACAT HEDEFİNDE BALKAN ÜLKELERİNİN PAYI YÜZDE 10”

Türkiye’nin 2023 yılı ihracatının yüzde 10’unu Balkan ülkeleriyle yapmayı planladığını kaydeden Topuk, BALKANSİAD’ın Balkan ülkeleri ile Bursa arasındaki işbirliğinin güçlenmesinde önemli rol oynadığını dile getirdi. Balkan ülkelerinin zengin doğal kaynakları, finans, enerji, inşaat ve turizm alanlarındaki potansiyeli ile dikkat çektiğini belirten Topuk, “Fırsatlar sunan öncelikli sektörleri ve yatırım alanlarını belirlediğimiz takdirde, hem Bursa’mız ve ülkemiz hem de Balkan ülkeleri bu işbirliğinden kazançlı çıkacaktır. Bizleri birbirimize bağlayan kültürel varlığımızdır. Ekonomik potansiyelimizin güçlenmesi ile bu değerler daha da artacak. BTSO olarak bu konuda her türlü işbirliğine öncülük etmeye hazırız.” diye konuştu.

BALKANSİAD Başkanı Aytuğ Onur ise dernek olarak 2014 – 2016 dönemi projeleri hakkında bilgiler verdi. BTSO’nun ‘Proje ile Çalışma Vizyonu’nu BALKANSİAD olarak uygulayacaklarını dile getiren Onur, ekonomi zirveleri ile sinerji toplantılarına devam edeceklerini kaydetti. Onur, federasyonlaşma çalışmalarının sürdüğünü kaydetti. CİHAN

Yorumlar