Turkcell'den 2,33 milyar TL'lik net kâr

Turkcell Grubu geçen yıl 11 milyar 408 milyon TL gelir elde etti. Grup, gelirini geçen yıla göre yüzde 9 artırdı.

Google Haberlere Abone ol
Turkcell'den 2,33 milyar TL'lik net kâr

Turkcell Grubu geçen yıl 11 milyar 408 milyon TL gelir elde etti. Grup, gelirini geçen yıla göre yüzde 9 artırdı. Amortisman, vergi, faiz öncesi karı (AVFÖK) da yüzde 9 artışla 3,54 milyar TL'yi buldu. Büyümesinde yüzde 38 oranında artan mobil internet gelirleri ve yüzde 28 oranında büyüyen grup şirketlerinin katkısı etkili oldu. 2013 yılı boyunca toplam 1,82 milyar TL yatırım yapan Turkcell Grup'un net kârı da bir önceki yıla göre yüzde 12 artışla 2,33 milyar TL oldu.

Turkcell'in Tepebaşı binasında düzenlenen basın toplantısında şirketin 2013 sonu itibarıyla finansal ve operasyonel durumu açıklandı. Şirketin Genel Müdürü Süreyya Ciliv’in açıkladığı verilere göre Turkcell Grubu, grup gelirleri ara bağlantı ücretlerindeki düşüş ve bir defaya mahsus giderlerin etkisi hariç bırakıldığında yüzde 11 büyüme ile 11,637 milyon TL olarak gerçekleşti. Şirket 2013 yılında 849 bin faturalı abone kazandı. Bu rakamla birlikte abone sayısı Türkiye’de 35,2 milyona ulaştı. Turkcell Grup’un 9 ülkedeki toplam abone sayısı ise 71,3 milyon oldu. Abone başı aylık gelir yüzde 4 artarak 21,7 olurken, abone başı aylık ortalama kullanım yüzde 7 büyüyerek aylık 259 dakikaya ulaştı.

AKILLI TELEFONLARI TARİFEYE TAKSİTLE SATACAK

Süreyya Ciliv, söz konusu rakamları değerlendirirken, çalışanları ve iş ortaklarının hem kurumsalda hem de bireyselde teknolojiyi hayatta faydaya dönüştürmeye çalıştıklarını kaydetti. 10 milyona yakın müşterisinin akıllı telefon kullandığına dikkat çeken Ciliv, "Bankaların kredi kartına telefon taksitlemesi durdu. Bu tabiki akıllı telefon satışlarını 2014'te biraz etkileyecek. Fakat biz TİM mağazalarımızdan 12, 18 ve 24 aylık taahhütle, telefonları tarifelerimizle satmaya devam edeceğiz." diye konuştu. Müşterilerine 35 milyon müşteri mantığıyla bakmadıklarını aktaran Ciliv, onlara ev hanımı, profesyonel, genç, çiftçi, engelli, emekli olarak baktıklarını kurumsal yaşamda da büyük ve küçük firmalar olarak ayrım yaptıklarını kaydetti. Akıllı telefonların lüks telefon olarak algılamasından yakınan Turkcell CEO'su, bu bakışın doğru olmadığınıi, her telefonun bilgisayar olarak cepte taşındığını vurguladı.
CİHAN

Yorumlar