Türk zeytini İngiltere'de raflarda

Türkiye’nin zeytin ve zeytinyağı alanında son iki yıldır ihracat şampiyonu olan Marmarabirlik, dünyanın en büyük üçüncü perakendecisi ve İngiltere’nin en büyük marketler zinciri Tesco’nun, 230 şubesinde ve internet portalında, ürünlerini satışına başladı.

Google Haberlere Abone ol
Türk zeytini İngiltere'de raflarda

Türkiye’nin zeytin ve zeytinyağı alanında son iki yıldır ihracat şampiyonu olan Marmarabirlik, dünyanın en büyük üçüncü perakendecisi ve İngiltere’nin en büyük marketler zinciri Tesco’nun, 230 şubesinde ve internet portalında, ürünlerini satışına başladı.

Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, beraberinde Pazarlama ve Satış Müdür Yardımcıları Özgür Ercan ve Arda Veysel Harman, Londra’da Tesco yetkilileri ile biraraya geldi. Aytaç Foods Yönetim Kurulu Başkanı Recep Ercan ve Pazarlama Koordinatörü Serkan Deyer’in de hazır bulunduğu görüşmede, Tesco’da satışa sunulacak Marmarabirlik ürünle ile ilgili son düzenlemeler konuşuldu.

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa görüşme sonrası yaptığı değerlendirmede, son dönemde gerçekleştirdikleri ihracat atılımıyla bulundukları ülke sayısını 43’e yükselttiklerini söyledi. Asa, yeni dönemde etnik pazar dışında kalan tüketici profilini hedeflediklerini, Tesco işbirliğinin bu anlamda özel bir önem taşıdığını ifade etti.

Amaçlarının İngilizlere tat ve aromatik özellikleriyle benzersiz olan Güney Marmara zeytinini tanıtmak ve yüksek kaliteli ürünlerle kanalda kalıcı olmak olduğunu, bu amaçla market içerisinde yer alan özel stantlarda tattırma çalışmalarının planlandığını belirten Asa, “Birlik olarak 2013 yılında gerçekleştirdiğimiz 30 bin ton ambalajlı ürün satışıyla sektöründe rakipsiz bir noktadayız. Yurt genelinde 81 ilde tüketicilerle buluşan Marmarabirlik, 43 ülkede gerçekleştirdiği satışla zeytin ve zeytinyağı sektöründe milli temsilcimiz haline geldi. Marmarabirlik’in yeni pazarlar üzerindeki çalışmaları diğer sektörlere de örnek oluyor. Dünyaya yayılan bayi ağının daha etkin çalışmasını sağlamak amacıyla uluslararası fuarlarda boy göstermenin yanı sıra, Marmarabirlik, 25 milyon $’a ulaşan ihracatıyla bayrağımızı yurt dışı pazarlarda dalgalandırıyor.” diye konuştu.

Marmarabirlik’in dünya pazarında bulunurluğun yanı sıra ürün gamını her gün geliştirdiğinin altını çizen Hidamet Asa, Marmarabirlik, ARGE yatırımlarıyla farklı pazarlara hitap eden yeni ürünleri portföyüne dâhil ettiğini kaydetti.

İngiltere pazarında istikrarlı bir büyümeyi hedeflediklerini belirten Asa, “Marmarabirlik olarak, Tesco ile geliştireceğimiz işbirliği sonrasında milyonlarca yeni İngiliz tüketiciye ulaşarak bu pazardaki gücünü arttırmayı amaçlıyoruz. Yeni dönemde uluslararası pazarlarda etnik grubun dışında kalan tüketici profilinin beğenisini kazanmayı hedefliyoruz. Önümüzdeki yıl dünya çapında tanınmış market zincirlerinin raflarına ürünlerini taşımayı amaçlıyoruz. Bu çerçevede İsviçre ve Avusturya’da Kopp, Penny ve son olarak İngiltere’de Tesco ile işbirliği yaparak, yakın geleceğin en büyük pazarlarından Rusya’nın önemli satış kanallarında 2014 yılından itibaren iddialı olarak varlığını hissettirmeyi planlıyoruz.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar