Türk-İş Temsilcisi Girgin: Yatağan'da iptal kararı çıkana kadar buradayız

Türkiye Maden İşçileri Sendikası (Türk-İş) Muğla İl Temsilcisi Süleyman Girgin, Yatağan, Yeniköy, Kemerköy termik santrallerinin ve maden ocaklarının kamu eliyle işletilmesini istediklerini söyledi. Girgin, "Soma’daki madenciler ölerek...

Google Haberlere Abone ol
Türk-İş Temsilcisi Girgin: Yatağan'da iptal kararı çıkana kadar buradayız

Türkiye Maden İşçileri Sendikası (Türk-İş) Muğla İl Temsilcisi Süleyman Girgin, Yatağan, Yeniköy, Kemerköy termik santrallerinin ve maden ocaklarının kamu eliyle işletilmesini istediklerini söyledi. Girgin, "Soma’daki madenciler ölerek bize destek verdi; 'Biz öldük bari başka yerler ölmesin' diye. Afşin’de de aynı oldu. Özelleştirmeden sonra aşırı kar hırsı, üretim hırsı insanları öldürdü." ifadelerini kullandı. Girgin, eylemlerinin iptal kararı çıkana kadar devam edeceğini de söyledi.

Yatağan, Yeniköy, Kemerköy termik santralleri ve maden ocaklarında çalışan işçilerin Türk-İş binası önündeki bekleyişleri devam ediyor. Maden sahaları ve termik santraller 27 Ağustos 2013'de Özelleştirme İdaresi'ne bağlandı. İdare, söz konusu 3 santrali bütün mal varlığı ile beraber satışa çıkardı. Satışa karşı çıkan işçiler ise o günden buyana eylem yapıyor. Konuyla ilgili olarak Cihan'a açıklamalarda bulunan Sendika Temsilcisi Süleyman Girgin, Yatağan Termik Santrali önünde 260 günden beri çadır kurduklarını belirterek, "Sesimizi duyurmak için 2 aydan beri de Ankara’da Özelleştirme İdaresi’nin karşısında Kurtuluş Parkı'ndayız.” dedi.

Şimdiye kadarki özelleştirme deneyimlerden bu sayede sermayenin tabana yayılmadığının görüldüğünü ifade eden Girgin, "Bunun sömürü olduğunu, ülkeyi zenginleştirmediğini söyledik. Özellikle enerji özelleştirmelerinde özelleştirme ile elektriğin ucuzlamayacağını söyledik." diye konuştu. Soma'da yaşananların kendilerini haklı çıkardığını ileri süren Girgin, şöyle devam etti:

"Soma’daki madenciler ölerek bize destek verdi. Biz öldük bari başka yerler ölmesin. Afşin’de aynı oldu. Özelleştirmeden sonra aşırı kar hırsı, üretim hırsı insanları öldürdü. Toprak altında bıraktı. Türk-İş bizim konfederasyonumuz. Bizim mücadelemizi sahip çıkmasından doğal hiçbir şey yoktur. Türk-İş’in örgütlü ve güçlü bir şekilde ortak bir irade ile karar alıp bu süreci durdurma güzü de vardır. Bu anlamda bunu hatırlatma için bugün Türk-İş’teyiz.”

"GİDECEK BAŞKA YERİMİZ YOK, EYLEMLERİMİZ DEVAM EDECEK"

Eylemlerini ikna oluncaya kadar sürdüreceklerini aktaran Girgin, “Buraya Milas ve Yatağan’dan 60’a yakın işçi arkadaşımız geldi. 25 arkadaşımız bu gece Türk-İş salonunda kalacak. Yarın toplantı yapılacak. Bizi ikna edici, sonuç, eylem veya bu mücadelede siyasi iktidar tarafından iptal edildiğiyle ilgili veya iptal edileceğiyle ilgili bir emarenin Türk-İş tarafından bize söyleninceye kadar burada kalacağız. Gidecek başka yerimiz yok. Kurtuluş parkındaydık, orası da devam edecek, burası da devam edecek.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar