‘Türk iş kadınları için Rusya’da güzel imkanlar var’

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) tarafından düzenlenen 3. Türkiye – Rusya İş Kadınları Zirvesi İstanbul’da yapıldı. Zirveye Rusya'nın İstanbul Ticaret Ataşesi Albina Rahimullina, TUSKON Yönetim Kurulu Üyesi...

Google Haberlere Abone ol
‘Türk iş kadınları için Rusya’da güzel imkanlar var’

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) tarafından düzenlenen 3. Türkiye – Rusya İş Kadınları Zirvesi İstanbul’da yapıldı.

Zirveye Rusya'nın İstanbul Ticaret Ataşesi Albina Rahimullina, TUSKON Yönetim Kurulu Üyesi İnci Konuk, Rusya Federasyonu İş Kadınları Birliği Başkan Yardımcısı Bella Gaynanova ile birlikte Rusya’dan 30 ve Türkiye’den 150 iş kadını katıldı.

Yapılan açılış konuşmasının ardından basına konuşan TUSKON Yönetim Kurulu Üyesi Konuk, Rusya’nın önemine değindi. Konuk, “Rusya bizim için çok stratejik bir ülke. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in yatırımcıya desteklerinden dolayı Rusya’da Türk iş kadınları için güzel imkanlar var.” dedi. Daha önceki zirvelerde yüzden fazla iş birlikteliklerin olduğunu hatırlatan Konuk, “Bizim için mutluluk verici bir durum. Üçüncü zirve ile bu işbirliklerini ve ticarete olan katkıyı daha da artıracağımıza inanıyoruz.” değerlendirmesinde bulundu. Her iki tarafın birbirlerini tanıması gerektiğini belirten Konuk, bu sayede işbirliklerin daha köklü olduğunu söyledi.

“ZİRVE SAYESİNDE YENİ FİKİRLER ELDE EDİYORUM”

İnşaat sektörüyle uğraştığını dile getiren Rus iş kadını Yelena Viktorovna, zirveyi organize eden TUSKON’a teşekkür etti. Viktorovna, “Her üç zirveye de katıldım ve her defasında kendim için yeni fikirler elde ediyorum ve bu iş birliklerinden yararlanıyorum. Bence iş kadınlarını bir araya getirmek çok iyi bir fikir. Çünkü kadınlar çok meraklı ve bilgi alışverişini çok iyi yaparlar. Dolayısıyla her defasında farklı bir iş kurma olanağına sahip oluyoruz.” şeklinde konuştu. Viktorovna, zirve sayesinde sadece Türk iş kadınlarıyla değil, aynı zamanda kendi Rusya’mızın diğer bölgedeki iş kadınlarıyla iletişme geçebildiklerini dile getirdi.

“BEKLENTİLERİMİZ YÜKSEK”

Üçüncü zirveyi tamamlamak üzere olduklarını belirten Rusya Federasyonu İş Kadınları Birliği Başkan Yardımcısı Bella Gaynanova da, beklentilerinin yüksek olduğunu dile getirdi. Gaynanova, “Daha önce yaptığımız zirvelerde direkt kurulan işbirliklerin sayısı 35 civarında. Verimli işbirliğimizi yeni anlaşmalarla devam ettirmek istiyoruz. Umarız Türk iş kadınları bizim bölgelerimizi ziyaret eder.” dedi.

CİHAN

Yorumlar